Почетна » НОВИНАР КОЈЕМ ЈЕ ЗАПАЉЕНА КУЋА Јовановић почео да реновира кућу и ту у згаришту пронашао је још нешто (ФОТО)

НОВИНАР КОЈЕМ ЈЕ ЗАПАЉЕНА КУЋА Јовановић почео да реновира кућу и ту у згаришту пронашао је још нешто (ФОТО)

од admin
0 коментар
 
Оне у приземљу, где је он спавао, изгореле су потпуно, две собе на спрату препуне су пепела и дима испод којих се једва назиру нагореле ствари.
 
Гаража, на коју су непознате особе у ноћи између 12 и 13. децембра 2018. бациле два „Молотовљева коктела“, изгорела је до темеља, заједно са аутомобилом који је био унутра. Од тада, још годину дана ће отплаћивати кредит за кола од којих је остала само шкољка.
 
Суморна слика децембра 2018. године
 

Унутрашњост готово целе куће је црна или тамносива од пепела и дима. Ватра је ољуштила зидове, отворила и поцепала плакаре, избила врата из рагастова. Сви прозори су попуцали и стакла су се разлетела по собама. Ту и тамо назире се цигла испод посивелих омалтерисаних површина.
Изгорела полица једва се држи. Књиге потамнелих корица разбацане су по поду. Кревет у соби где је Јовановић спавао сада је гомила непрепознатљивих делова. Метални оквир полице је преживео ватру, али све остало је нестало у диму.

У купатилу је све црно: и лавабо, и веш машина, и бојлер, и оквир огледала. Дневна светлост која долази кроз прозорчић не успева да осветли добар део купатила, црна када као да се претворила у црну рупу.

Тако је изгледала кућа нашег колеге Милана Јовановића тог јутра 13. децембра 2018. године у јутарњим сатима. Међутим, иако је готово све изгорело, документацију коју је годинама скупљао Јовановић је преживела.

Како је све почело са нападима на новинаре Жиг Инфа

25. јануара 2019. ухапшен је Драгољуб Симоновић председник ГО Гроцка и ОО СНС-а под сумњом да је налогодавац за паљење куће нашег новинара Јовановића. Иначе, Јовановић је константно указивао да је налогодавац, како је сам изјављивао,  на његов покушај убиства лично Симоновић.

А све је почело у октобру 2018. године када се Симоновић  са полицајцем Владимиром М., кумом своје ћерке, договорио се на прослави рођендана унучета у ресторану у Болечу.

У ресторану је детету рођендан славила Јелена Станишић Симоновић, ћерка председника Општине Гроцка, а међу званицама су били и кумови Јелена Г. М. и њен супруг, полицајац Владимир М., запослен у Интервентној јединици београдске полиције. Кумови Симоновићеве ћерке су из Рипња, а кума Јелена Г. М. је секретарица заменице председнице Општине Гроцка Живадинке Аврамовић. Према сазнањима у истрази, на тој прослави је пао договор о нападу на новинаре нашег портала, који су у својим истраживачким текстовима разоткрили разне малверзације првог човека Гроцке .

Само неколико дана после прославе рођендана Симоновићевог унучета, 9. октобра ујутру у Улици кружни пут у Лештанима, нападнут је главни и одговорни уредник „Жиг инфа“ Жељко Маторчевић, коме је за сада неидентификовани нападач поломио јагодичну кост. Крупнији младић прво је пратио Маторчевића неколико стотина метара да би га затим ударио у потиљак, а када је овај пао на земљу наставио је да га удара.
 
Два месеца после тога, у ноћи између 12. и 13. децембра у Врчину запаљена је кућа новинара Милана Јовановића, а он и супруга једва су извукли живе главе у ватреној стихији, а њихов дом је у потпуности изгорео. Уз то пироман је и пуцао у кућу Јовановића, иначе пензионисаног полицајца.
 
Полиција је брзо расветлила паљење куће и ухапсила вандале Александра Маринковића и певачицу Бојану Цветковић Шиљацки, која је признала дело, склопила споразум са тужилаштвом те је кажњена наногицом и новчано са 50.000 динара. Тада је почело да се одмотава клупко завере коју је група осмислила. Након признања Маринковића да га је унајмио Игор Новаковић, коме је био дужан новац, трагови су постепено водили до налогодавца. Новаковић је недавно променио одбрану и признао да је Маринковића упутио до куће новинара. Он је, према информацијама „Блица“, истражитељима указао на полицајца који му је у томе помогао, тако што му је дао адресу Јовановића. Хапшењем и саслушањем полицајца дошло се до Симоновића, кога је припадник МУП-а означио као налогодавца напада. Наводно, Симоновић је њега задужио да буде посредник у комуникацији са Новаковићем. За читаву акцију Симоновић је обећавао да ће платити 1.500 евра, али то није учинио, па је полицајац на крају из свог џепа Новаковићу дао 1.000 евра.
 
У међувремену притисци и напади на новинаре Жиг Инфа
Пре него што је Симоновић ухапшен вербални притисци и напади су били настављени и то лично од стране интернет тима председника Гроцке.
Након овог коментарисања председника Гроцке, појавиле су се и разне странице које су, наводно, постављали јавна питања за колегу Јовановића, међу којима је било и ово да је „лош радник“ у полицији.
 
Јовановић кренуо са рашчишћавањем
 
На срећу јавност у Србији се организовала, те је преко фондације „Славнко Ћурувија“ сакупљен новац од нешто преко 2 милиона динара за колегу Јовановића и он је ових дана већ кренуо са реновирањем своје породичне куће. И када је поново наишао на згариште свога дома, ту у рушевинама пронашао је још једну занимљивост. Наиме, Јовановић је наишао на одликовање у служби док је радио у полицији. Грамату која показује да је Јовановић ипак био награђиван полицајац, а не, како су многобројни ботови раније писали, лош радник у полицији.
d1
d2
 
ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар