Почетна » Платила 5.000 јер није била везана на задњем седишту, иако кола немају појас!

Платила 5.000 јер није била везана на задњем седишту, иако кола немају појас!

од admin
0 коментар

Верици Стојковић из планинског села Богуновац код Медвеђе саобраћајна полиција писала пријаву. Осталим путницима у возилу полиција није наплатила прекршај.

ВЕРИЦУ Стојковић (68) из села Богуновац, у копненој зони безбедности, која се тешко креће, а уз то је и хронични болесник, скупо је коштао одлазак на терапију у Медвеђу. Сваки пут када крене у град принуђена је да користи такси службу и да пут од 30 километара плати 3.000 динара. Да штета буде већа, 13. августа задесила се у таксију који је зауставила саобраћајна полиција. Пошто није била везана на задњем седишту, написана јој је казна од 5.000 динара!

– Немам другог начина да се превезем осим таксијем, а једном месечно морам на терапију у Медвеђу. У повратку, села сам у такси у коме су била још два путника, а на задњем седишту није било сигурносних појасева. Зауставила нас је полиција, отворили су задња врата и питали зашто путници нису везани. Питала сам чиме да се вежем када нема појаса, полицајац је рекао да морају сви бити везани, те да га не занима што нема појаса.

Верица не крије да је разочарана понашањем полиције.

– Путницима који такође нису били везани рекао је да не морају да плате, само је према мени био неумољив – прича Верица. – Молила сам га и показала му да сам ишла лекару, није вредело. Нисам никад у животу била кажњена. Одмах сам дала новац да не бих морала поново због тога да силазим до Медвеђе.

Огорчен је и њен син Славиша Стојковић.

– Не могу да верујем да у Србији, у којој се, према званичним подацима, чак 97 одсто путника не везује на задњем седишту, они кажњавају немоћну бабу? Уместо да се понуде да помогну овом народу у планинама, који живе као у 18. веку, без основних услова за живот, да им однесу лекове и помоћ, они ударили по њиховим новчаницима.

РЕДОВНА АКЦИЈА

Како незванично сазнајемо, тог дана је на друмовима широм Србије била акција контроле везивања појасева на задњем седишту. Бака Верица је међу осморо који су тог дана на подручју Медвеђе били кажњени због кршења овог прописа.

– Није тачно да у такси возилу није било појасева и да се другим путницима у истом возилу „прогледало“ кроз прсте – сазнајемо у полицији.

 

Д. Миљковић, Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар