Почетна » Нова уредба на снази – а шећер у Кули 139,99 динара

Нова уредба на снази – а шећер у Кули 139,99 динара

од Други Пишу
0 коментар

Нова уредба на снази, а на делу – старе цене шећера. Читатељка портала Н1 из Куле послала нам је свој фискални рачун из данашње куповине на којем се види да је килограм шећера „из џака“ платила 139,99 динара.

Влада Србије усвојила је у четвртак, 26. маја, измене уредбе којима је цена шећера у трговинама ограничена на 89,99 динара по килограму, што важи за сва паковања – без обзира да ли је шећер у амбалажи од једног килограма, или у џаку. Уредба је одмах објављена у Службеном гласнику и примењује се од петка, 27. маја. То значи да већ данас трговци – и кад купцима размеравају шећер у ринфузу, морају да га наплате максимално 89,99 динара.

Читатељка портала Н1 послала је фотографију фискалног рачуна на којем се види да је шећер платила више од тога.

„Купила сам килограм шећера у обичној – најлон кеси и платила га 140 динара“, наводи саговорница портала Н1.

Уредбом је предвиђено да трговци на велико имају максимум 15 дана да шећер купљен од произвођача дистрибуирају у продавнице. Овај рок рачуна се од тренутка склапања купопордајног уговора.

Казне за кршење уредбе крећу се од 100.000 до два милиона динара за фирме. Уз то, уз новчану казну фирме које крше уредбу ризикују и забрану обављања делатности у трајању од шест месеци до једне године.

Казне за директоре тих фирми крећу се од 5.000 до 150.000 динара, уз могућу заштитну меру забране да обавља одређене послове у трајању од шест месеци до једне године.

Казне за предузетнике су од 10.000 до 500.000 динара, уз могућу истоветну меру забране обављања делатности.

Д. К.   Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар