Почетна » НУНС: Институције да заштите Ненада Живковића

НУНС: Институције да заштите Ненада Живковића

од Други Пишу
0 коментар

Панчевачки новинар Ненад Живковић поново се нашао на мети напада опскурног портала „Банатска истина“. У најновијем раду овог нерегистрованог сајта Живковићу је упућен низ увреда, а на основу измишљених оптужби етикетиран је као издајник.

У спорном тексту који је објављен на поменутом сајту Живковић је нападнут примитивним и уличарским увредама и етикетиран је као издајник и страни плаћеник. Између осталог, наведено је да „мрзи српски народ” и заступа интересе „проусташких, балијских, шиптарских и западних гњида… којима смета развој наше земље”.

Овај портал је и раније на исти начин писао о Живковићу, а он цео случај види као наставак кампање против слободних и критички мислећих новинара.

“Из безбедности анонимног сајта и непотписане редакције, они и даље хушкају на неистомишљенике, истовремено избегавајући пристојну јавну комуникацију, која би била примерена цивилизованом и демократском друштву, какво српско није. Овакви најблаже речено токсични медијски садржаји додатно снижавају ниво те комуникације, шире размере говора мржње и уништавају претпоставке кажњивости говора мржње, чиме га, заправо, легитимизују”, изјавио је за НУНС Ненад Живковић.

Он претпоставља да је непосредни повод за текст на овом порталу сатирични интервју са потпредседницом Народне скупштине Републике Србије, Панчевком Сандром Божић, који је истог дана објављен на порталу Панцево.цитy.

Независно удружење новинара Србије најоштрије осуђује писање портала „Банатска истина“ који у свом последњем раду шири мржњу, позива на линч, вређа и етикетира панчевачког новинара Ненада Живковића.

НУНС позива институције да заштите Ненада Живковића. Такође, захтевамо од надлежних органа да открију и санкционишу креаторе говора мржње који стоје иза овог портала, а који на најпримитивнији начин пишу о критичарима режима и на тај начин им угрожавају безбедност.

 

Независно удружење новинара Србије

23. август 2022

Можда ти се свиди

Оставите коментар