Почетна » Војска Србије набавља нову опрему и наоружање

Војска Србије набавља нову опрему и наоружање

од admin
0 коментар

 

Пројекат „1.500“ је за опремање специјалних, извиђачких и јединица Војне полиције најсавременијим аутоматским пушкама са оптичким нишаном, рефлексним нишаном са увеличавајућом оптиком и пратећом опремом, пушкомитраљезима и пиштољима и термовизијским мултифункцијским двогледима.

Јединице ВС опремљене су и ручним дневно-ноћним ласерским даљиномерима, пасивним ноћним нишанским справама, пасивним двогледима, смучарском, верачком и ронилачком опремом и ронилачким гуменим чамцима, навело је Министарство.

Пројекат „1.500+“ је наставак опремања јединица наоружањем и војном опремом из домаћег развоја и производње, који обухватају нову генерацију заштитне балистичке опреме, модуларне аутоматске пушке М17 у новом калибру, нове нишанске системе и снајперске пушке.

Набављају се и дневно-ноћни осматрачки уређаји, беспосадне платформе „Мали Милош“, оклопни транспортери „Лазар 3“, оклопна возила точкаши 4×4 и 6×6 домаће производње, као и друга теренска возилиа домаће производње нове генерације.

Пројекат „1.500+“ обухвата и сет комуникационо-информатичке опреме са софтверима командно-информационог система, и извиђачке беспилотне ваздухопловне платформе, пише у саопштењу.

„Реализацијом ових пројеката, припадници ВС су знатно заштићенији, умногоме се повећава ефикасност стрељачке ватре и мобилности јединица, као и ефикасност откривања циљева ноћу, што сврстава нашег војника раме уз раме са најбољим јединицама најснажнијих светских армија“, оценило је Министарство у саопштењу.

Бета/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар