Почетна » Потпорни зид на Коридору 10 јуче се делимично обрушио, а данас се ПОТПУНО СРУШИО

Потпорни зид на Коридору 10 јуче се делимично обрушио, а данас се ПОТПУНО СРУШИО

од admin
0 коментар

Потпорни зид који се током јучерашњег дана делимично обрушио на Коридору 10, данас се срушио у потпуности, преноси Б92.нет

У питању је потпорни зид који се у протеклих пет месеци демимично обрушавао чак три пута.

Јуче ујутру, клизиште је око девет сати у потпуности уништило око 500 квадратних метара бетонске галерије изнад места где се гради десна трака новог аутопута.

У тренутку обрушавања бетона, земље и камења није било радника у близини, а очевици кажу да су прво видели облак прашине и како дрвеће пада низ брдо.

Данас је, међутим, ситуација још гора јер се зид поптуно урушио.

Коридори Србије саопштили су јуче да је, на деоници Горње Поље-Царичина Долина, испред тунела Предејане на Коридору 10, у дужини од 50 метара дошло до оштећења потпорне конструкције и дестабилизације дела заштитне косине, чија је укупна дужина 725 метара.

Како су саопштили из Коридора, Грађевинска инспекција је током јучерашњег дана обишла терен, а на лицу места одржани су и хитни састанци свих надлежних учесника у пројекту: извођача, надзорног органа, инвеститора, пројектанта и других, како би се утврдили тачни узроци обрушавања потпорног зида и биле донете хитне мере санације.

Б92/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар