Почетна » Полицијски синдикат: Полицајци и начелници одлазе из службе

Полицијски синдикат: Полицајци и начелници одлазе из службе

од admin
0 коментар

Репрезентативни Полицијски синдикат Србије саопштио је да је неколико начелника Полицијских управа широм Србије најавило свој одлазак са функције.

Репрезентативни Полицијски синдикат Србије дужан је да обавести јавност о све лошијем стању у коме се налази МУП Србије, наводи се у њиховом саопштењу и додаје да због ружних међуљудских односа, спречавања истраге организованог криминала, неколико начелника Полицијских управа широм Србије већ је најавило свој одлазак са функције.

„Полицајци више не могу да гледају на криминал који се дешава, а да не смеју да реагују. Велико је незадовољство, од обичних полицајаца, до начелника Полицијских управа. Одлуке се доносе у малом центру моћи, који званично нема ингеренције да се бави истрагама организованог крминала, али они доносе одлуке ко ће бити хапшен, а ко не. Због таквог стања, мобинга, али и лоших материјалних и радних услова, полицајци масовно напуштају МУП Србије“, истиче се у саопштењу Вељко Мијаиловић, председник Полицијског синдиката Србије.

Према подацима колега из више полицијских управа у Србији, како се наводи у саопштењу, само за последњих неколико година између 8 и 12 процената полицајаца отишло је из службе, махом да раде као возачи и мајстори у земљама Европске уније.

„Ако се овим интензитетом настави осипање квалитетних кадрова, полиција неће бити у могућности да адекватно штити безбедност грађана Србије. Зато апелујемо да се што пре поправи стање у МУП Србије, како би једну од најважнијих институција у Србији сачували“, додаје Вељко Мијаиловић, председник Полицијског синдиката Србије.

Данас Онлине

Можда ти се свиди

Оставите коментар