Почетна » Прве фотографије из БГ воза који се сударио са теретним

Прве фотографије из БГ воза који се сударио са теретним

од Други Пишу
0 коментар

На друштвеним мрежама објављене су фотографије са места судара возова између Вуковог споменика и Панчевачког моста, који се одиграо јуче.

На њима се види штета која је настала када је БГ воз ударио у задњи вагон теретног воза, недалеко од тунела, преноси Н1.

Подсетимо, из воза је евакуисано 13 особа, од чега су четири повређене, а кондуктерка и машиновођа задобили су теже повреде.

 

„Сигнал, који се налази у тунелу, композиција Бг воза није поштовала. Наша комисија на терену истражује, као и тужилаштво. Сачекаћемо коначни извештај али оно што сада готово са сигурношћу можемо да кажемо да је у питању људски фактор“, рекао је министар за грађанинарство, саобраћај и инфраструктуру Горан Весић за ТВ Прва.

Он је навео да је ноћас пуштен у саобраћај леви колосек, несрећа се десила на десном, теретни воз је пребачен за Панчево, али ноћас није успело извлачење Бг воза због оштећења локомотиве.

 

„Очекујемо да до 14 часова извучено сва три дела те путничке композиције према станици Вуков споменик и имаћемо комплетно нормализован саобраћај на оба колосека до понедељка ујутру“, навео је Весић, додајући да ће путнички саобраћај Бг воза ићи тако што ће се на тој деоници користити један колосек.

Foto: MUP

Н1/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар