Почетна » УНС: Грађани са здравственим тегобама могу код лекара и током забране кретања

УНС: Грађани са здравственим тегобама могу код лекара и током забране кретања

од admin
0 коментар

 

УНС је позвао полицијске станице у Београду како би добио одговор на питање градјанина који је желео да сазна како они који осете симптоме могу некажњено да дођу до корона пунктова у домовима здравља који раде до 22 сата, ако је на снази полицијски час.

У станицама полиције Стари град, Врачар и Вождовац које је УНС позвао речено је да особа са здравственим тегобама прво треба да позове корона-пункт у Дому здравља, ако сумња на корона вирус, односно Дом здравља или хитну помоћ за друге здравствене тегобе.

„Уколико добију савет да сами додју у здравствену установу, то треба да ураде, без обзира на полицијски час“, речено је УНС-у у полицији.

У све три станице кажу да уколико полиција заустави неког суградјанина који је кренуо код лекара, провериће да ли се он налази на траси измедју места становања и дома здравља или болнице.

„Саветовано је и да, ако је могуће, суграђани имају неку медицинску документацију са собом, али она није неопходна“, пише у саопштењу УНС-а.

У полицијској станици Стари град рекли су за УНС да они који осете здравствене тегобе прво треба да позову хитну помоћ, а ако им је саветовано да сами додју, то најаве полицијској станици која је надлежна по месту становања.

Ово је био одговор на једно од питања грађана која УНС добија за рубрику

„Грађани траже да новинари питају“, а која су објављена на сајту и друштвеним мрежама те новинарске организације.

УНС је саопштио да ће наставити да тражи и објављује одговоре надлежних и позива колеге да и они траже одговоре на питања градјана који се у време ванредног стања проглашеног због корона вируса брину за себе и своје ближње.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар