Почетна » Нови инструменти ученицима и наставницима основне музичке школе „Невена Поповић“ за остварене сјајне дугогодишње резултате

Нови инструменти ученицима и наставницима основне музичке школе „Невена Поповић“ за остварене сјајне дугогодишње резултате

од Жиг Инфо
0 коментар

У издвојеном одељењу ОМШ „Невена Поповић“, које се налази у просторијама ОШ „Свети Сава“ у Врчину, у свечаној сали школе ученике и наставнике је сачекало једно велико изненађење.
Музичка школа је добила на поклон од општине Гроцка три нова перкусиона инструмента: маримбу, ксилофон и вибрафон.

Инструменте испред општине Гроцка уручили су заменик председника ГО Гроцка, Дејан Влашковић, члан општинског Већа задужен за област просвете, образовања, социјалне заштите, дечије заштите и борачко инвалидских права, Александар Рајковићи директор ОШ „Свети Сава“  Добрица Синђелић.

 

Ова три инструмента су један део потребног инструментаријума за отварање новог одсека у музичкој школи, а то су перкусије и  удараљке.
Следеће године, изградњом нове музичке школе, деца са територије општине Гроцка имаће прилику да уче да свирају бубњеве, чинеле, маримбу, вибрафон, добош, ксилофон и остале инструменте у оквиру перкусионог одсека.

 

„За нас као запослене, а засигурно и за наше ученике и њихове родитеље, не постоји већа награда него када наше сјајне дугогодишње резултате препознају прави људи и потруде се, да набавком инструментаријума који нам недостаје, искажу своје дивљење и поштовање за неизмеран труд, рад, мукотрпно залагање и вежбање. У последњих седам  година наши ученици на државним и међународним такмичењима освајају само највише награде. 
Велико хвала руководству градске општине Гроцка који су препознали наше потребе за инструментима и омогућили нам да за нашу школу набавимо нешто што ретко која музичка школа у Београду, а и шире има, а све у циљу едукације деце са наше територије, уживања у музици и подизању културе на један виши ниво. То нам је подстрек да и на даље будемо активни и вредни и да грочанску музичку школу учинимо највидљивијом на мапи Србије.“

Директор ОМШ „Невена Поповић“  – Др Бранка Ивковић – Петронић 

Можда ти се свиди

Оставите коментар