Почетна » ОШ „Никола Тесла“ обележила 50 година од уједињења

ОШ „Никола Тесла“ обележила 50 година од уједињења

од admin
0 коментар

Тим поводом, домаћин је организовао културно уметнички програм са наступима ученика ОМШ „Невена Поповић“ из Гроцке и уз обилазак локалитета и музеја налазишта Бело брдо уз пратњу кустоса Слободана Јанковића.

Гост јубилеја је био први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, који се обратио присутнима честитавши им велики јубилеј и осврнувши се на протеклу школску годину која је била изазовна због специфичних услова школовања изазваних пандемијом а коју је Министарство успешно спровело.

Председник општине Драган Пантелић истакао је како је највећа школа у Србији и на Балкану велика одговорност и обавеза, али и велики понос јер је одраз позитивног природног прираштаја којима општина Гроцка може да се поноси. Осврнуо се и на прошлогодишња улагања локалне самоуправе у објекте ОШ „Никола Тесла“ у износу од преко 5 милиона динара.

Помоћник градског секретара за образовање и дечију заштиту Бојан Вујковић најавио је темељну реконструкцију објекта матичне школе у Винчи којој предходи израда пројекта и озакоњење а ти процеси су у току.

Јелена Медаковић, директорка Музеја Града Београда који управља простором налазишта обавестила је присутне да је археолошки локалитет Бело брдо Влада Србије прогласила капиталним пројектом што значи да ће коначно добити третман какав заслужује, заштиту, истраживање, конзервацију и адекватну презентацију.

Директор школе, Драгољуб Гачић поздравио је присутне и представио велику школску Монографију израђену поводом овог јубилеја. Након директора присутнима су се обратили учесници у изради Монографије, некадашњи и данашњи учитељи и учитељице, претходни директор школе и бивши ученици а присутни су затим погледали и кратак документарни филм о изради Монографије.

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар