Почетна Локалне вестиГроцка Део Врчина има проблем са водоснабдевањем, из водовода Гроцка ћуте

Део Врчина има проблем са водоснабдевањем, из водовода Гроцка ћуте

По више сати без воде

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Мештани насеља Врчин годинама муче исту муку. Како стигне летња сезона, њихове чесме су суве а воде нема ни за лек или је има на кашичицу, а како нам сами кажу, то је постала традиција.

Годинама се боре са овим проблемом, надлежни су изненада постали слепи и глуви, а њихов пробем је и даље ту. Купање, кување, прање судова и заливање баште као и многе друге ствари за мештане Врчина, када дођу врели дани постаје луксуз. Свакодневне борбе са високим темературама, њима су постале свакодневница. Мучење годинама, изнова и изнова ствара им живот тежим, док све време на телевизији и путем медија слушају о бољем животу, како су нам рекли ни тај „бољи живот“ осетили нису.

Након протеста мештана Врчина 2021., због несташице воде, стигла су обећања да ће воде бити довољно.

Садашњи председник ГО Гроцка Драган Пантелић и тадашњни заменик градоначелника Горан Весић изјавили су да ће до почетка, сада већ прошле године, Врчиници имати редовно водоснабдевање из система Макиш- Младеновац.

  • „Рок за завршетак свих радова је девет месеци што значи да ће грађани Гроцке и Врчина имати стабилно водоснабдевање градском водом из фабрике воде ‘Макиш’ до пролећа следеће године“, најавио је Весић у јулу 2021.

Објаснио је тада да се гради цевовод који се са регионалног водовода Макиш-Младеновац грана ка Врчину и Гроцкој и да је везни цевовод за Гроцку дугачак око 15 километара, а за Врчин око три километра.

Поједини делови Врчина без воде, из грочанског водовода ћуте

С првом врућином дошле су и прве несташице воде за поједине делове Врчина. На својим чесмама, како кажу, воду имају по пар сати у току дана. У тих пар сата, навикнути на несташице, Врчинци „флаширају“ воду који касније користе.

Да ли ће се водоснабдевање у Врчину побољшати и када, је питање на које није стигао одговор из ЈП „Водовод и канализација“ Гроцка. Врчинцима остаје нада да ће бити кише, јер када киша пада, чесме им нису суве. Од водовода у Гроцкој су већ добили силна обећања, а воде нема па нема.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Насловна фото: Архива Жиг инфо 2021.

Можда ти се свиди

Оставите коментар