Почетна » Пре годину дана изабран нови заменик председника у Гроцкој, Дејан Влашковић

Пре годину дана изабран нови заменик председника у Гроцкој, Дејан Влашковић

Изабран након више месеци после оставке Ивана Паунића

од Жељко Маторчевић
0 коментар

 – Иван Паунић је поднео оставку дана 12.11.2020 године. Због потписивања уговора са КК „Локомотива“ , биће дуже одсутан и није у могућности да буде више на функцији заменика председника Општине. Седница Скупштине општине Гроцка ће бити одржана 30.11.2020 године, где ће се оставка усвојити, а самим тим и Иван Паунић разрешити функције заменика председника општине Гроцка. На истој седници биће поднет захтев за враћање мандата, након усвајања оставке.Ја као председник сам донео одлуку да нећу именовати заменика председника Општине,

 

изјавио је за Жиг инфо председник ГО Гроцка, Драган Пантелић у новембру 2020. године

Међутим, Закон о локалној самоуправи на чијој основи је донет и Статут ГО Гроцка говори да је председник дужан да именује заменика.

Према Закону о локалној самоуправи члан 50 недвосмислено описује како се смењује заменик председника, као и већници.

Без обзира на Закон, заменик председника у Гроцкој биће именован тек 24. марта прошле године. У тих пар месеци до избора заменика, поднети су захтеви за увођење принудне Управе у ГО Гроцка, зато што није именован заменик председника ГО Гроцка. На те захтеве, до сада, нико није одговорио.

Тог 24. марта 20221. седница СГО Гроцка је имала  8. тачака Дневног реда. Поред избора за заменика председника ГО Гроцка, одлучивало се о предлогу конкурса за именовање директора ЈП „За развој Општине Гроцка“, као и за директора ЈП „Зеленило и пијаце“.

Тајним гласањем , са 30 глсова ЗА и 2 ПРОТИВ за заменика председника ГО Гроцка изабран је Дејан Влашковић из Калуђерице. Интересантно је да председник Гроцке, Драган Пантелић тада није образложио постављење свог заменика. Према ранијем истраживању Жиг инфа, Дејан Влашковић и Драган Пантелић нису били у добрим односима до недавно, тачније до доласка новог повереника СНС-а, Александра Јокића. Спекулише се да је струја око садашњег председника била жестоки противник Дејана Влашковића. Врло често је долазило до сукоба између Влашковића и Пантелића. Међутим, од недавно Влашковић је добио канцеларију одмах поред Пантелићеве, те су сада, према речима наших извора, у добрим односима. Према речима истих, колегијум се одржава свако јутро уз присуство и председника и заменика што је до недавно било незамисливо. Поједини чланови СНС-а су Влашковића некада оптуживали за већа кривићна дела, више него што је то чинила опозиција. Данас је Влашковић неизбежна фигура у СНС Гроцка.

 

Погледајте шта је Влашковић изјавио за Жиг инфо након именовања:

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар