Почетна » Пони и магарац убијени на салашу код Апатина

Пони и магарац убијени на салашу код Апатина

од admin
0 коментар

 

Петар Рашета, власник овог салаша сутрадан је затекао језиву слику. Понија Златка и магарца Јулија непозната особа је устрелила и оставила да искрваре. Убијене животиње су биле у свом забрану на салашу. Огорчен и без речи, Рашета не може да објасни ко и зашто је ово могао да уради.

„Особа која је тако нешто могла учинити недужној животињи представља опасност и за људе. Животиње ни криве ни дужне постале су жртве болесника којег треба пронаћи и помоћи му, јер очигледно није способан да се сам избори са проблемом“, каже Рашета и пита се: „Да ли можемо бити сигурни да ова особа, не дај боже, може учинити и горе ствари?“

„Не знам како да га назовем, доћи до ограде салаша, позвати животиње, или су и саме дошле, и немилосрдно их убити. Да ли може ово да се дешава данас?“, пита се власник салаша.

На лицу места полиција је извршила увиђај, а према Рашетиним речима, пони Златко је убијен са једним метком, а магарац Јулије са најмање два метка.

Мали Петров Салаш је место на коме деца из Апатина и околине долазе на упознавање са свим домаћим животињама и њиховим начином живота на једном класичном војвођанском салашу. Салаш је познат по томе што животиње нису затворене у кавезима као у зоолошки вртовима.

РТВ/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар