Почетна » ХУЛИГАНИ ИЗ ХРВАТСКЕ ПОХАПШЕНИ У СРБИЈИ Пресретнуто 400 навијача Хајдука због крађе на пумпи, 32 ПРИВЕДЕНО

ХУЛИГАНИ ИЗ ХРВАТСКЕ ПОХАПШЕНИ У СРБИЈИ Пресретнуто 400 навијача Хајдука због крађе на пумпи, 32 ПРИВЕДЕНО

од admin
0 коментар

Полиција Србије ухапсила је 32 навијача Торциде из Сплита, који су јуче на путу за Софију направили хаос на пумпи у Врчину. На аутопуту код Ниша пресретнуто је 400 навијача Хајдука по повратку из Бугарске који су осумњичени за хаос на пумпи, и они су спроведени у полицијске станице у Нишу, одакле иду пут Гроцке. Како „Блиц“ сазнаје, 28 лица биће спроведено на саслушање код прекршајног судије у Београду, један је депортован, а тројица хулигана су остала у Нишу.

Више од две стотина навијача сплитског Хајдука који су јуче рано ујутру покрали готово цео асортиман у продавници на бензинској пумпи у Србији, када су кренули на утакмицу у Бугарској оставили су за собом пустош и усташке симболе.

Како сазнајемо, хулигани који су опљачкали бензинску станицу у Врчину ухапшени су у Нишу, а полиција је 28 Сплићана транспортовала у Београд. Један малолетник неће моћи да одговара због година које има, те ће бити само протеран из Србије.

Према информацијама које поседујемо, полиција је идентификовала и мушкарца који је писао усташке графите, те ће након одлуке дежурног тужиоца бити одлучено да ли ће против њега бити подигнута прекршајна или кривична пријава.

Министар Небојша Стефановић рекао је да су припадници МУП-а зауставили на ауто-путу више од 400 хрватских навијача, а детаљном контролом навијача и њихових возила полиција је пронашла већу количину дрвених и металних палица, неколико секира и бакљи, као и мању количину наркотика.

– У полицијске станице у Нишу и Гроцкој спроводи се 32 навијача који ће бити приведени надлежним тужиоцима и судијама за прекршаје. Полиција је код неких навијача пронашла и робу коју су украли на једној бензинској станици код Врчина, тачније цигарете, пиће и играчке са акцизним маркицама Републике Србије. Због дивљања на бензинској станици судији за прекршаје биће приведено 28 навијача због извршеног прекршаја непристојно, дрско и безобзирно понашање у групи, за шта је запрећена затворска казна од 30 до 60 дана – објаснио је министар Стефановић.

Подсетимо, у ноћи између среде и четвртка, караван од више десетина возила, укључујући и петнаестак комбија, зауставио се у Врчину на свом путу из Хрватске ка Бугарској, где Хајдук игра са Славијом из Софије реванш меч 2. кола квалификација за Лигу Европе.

Министар је упозорио све оне који се крећу Републиком Србијом, и наше држављане и наше госте, да се понашају у складу са прописима и да поштују законе Србије.

– Свако дивљачко понашање, понашање које узнемирава грађане Србије, наноси им материјалну штету или угрожава њихову безбедност, биће оштро санкционисано – поручио је Стефановић.

Б. Богосов , Б. Јаначковић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар