Почетна » ПАКЛЕНА ВАСПИТАЧИЦА ИЗ УМЧАРА: Ошурила бебу, па се крије од полиције

ПАКЛЕНА ВАСПИТАЧИЦА ИЗ УМЧАРА: Ошурила бебу, па се крије од полиције

од admin
0 коментар

Власница и васпитачица приватног вртића „Кутак“ у насељу Умчари Јелена Јанићијевић (47), којој се суди због сумње да је 7. јула 2014. тринаестомесечној Ј. В. нанела опекотине другог степена, крије се од полиције и за њом ће ускоро бити расписана потерница.

Како Курир незванично сазнаје, већ годину дана васпитачица, која је дете повредила по лицу, грудима и стомаку, не појављује се у Другом основном суду, који против ње води судски поступак за напуштање немоћног лица, а полиција не може да јој уђе у траг.

Ни трунке кајања

– Никада није позвала нити дошла да пита како нам је дете – кратко је за Курир рекла мајка девојчице Марија В., огорчена због тога што, како каже, васпитачица није показала ни трунку кајања због повреда које је детету нанела.

Јелена Јанићијевић, подсетимо, сумњичи се да је опекла девојчицу врелом водом, а потом је ставила да спава, као да се ништа није догодило. Није позвала лекаре нити родитеље. Тек кад је мајка дошла по дете, тог поподнева, шокирала се јер је затекла бебу у ранама и опекотинама. Васпитачица јој је наводно рекла да беба „има осетљиву кожу и да су ране од сунца“.
– Родитељи су одмах девојчицу одвели у Институт за мајку и дете, где су лекари констатовали опекотине другог степена. Цео случај је пријављен полицији, која је 13. јула ухапсила васпитачицу – каже извор Курира из истраге.

Она је на саслушању тврдила да је девојчицу случајно, приликом туширања, опекла врелом водом. Како наш извор наводи, тврдила је да је ручку славине случајно окренула на врућу воду. Међутим, судски вештаци медицинске струке утврдили су да повреде нису могле да настану приликом туширања.

Опекотине

– Налаз и мишљење вештака медицинске струке је да је врела вода морала да се проспе према лицу, из џезве, чаше или неке сличне посуде. На основу повреда закључили су да овакве опекотине на телу нису могле да настану приликом туширања – каже извор из суда и додаје да Јелени прети казна до пет година затвора.

Иначе, васпитачица за којом полиција трага већ је провела у притвору месец дана. У међувремену је тужилаштво подигло оптужницу, а суд је отворио главни претрес, али је последње суђење одложено на неодређено време јер се васпитачица скрива.

Како Курир сазнаје, тужилаштво је суду предложило да Јелени Јанићијевић у пресуди изрекне забрану бављења послом васпитачице.

Адвокатица Славка Бабић
ВАСПИТАЧИЦА ИЗБЕГАВА СУД

Заступник породице повређене девојчице, адвокат Славка Бабић, потврдила је за Курир да је Други основни суд исцрпео све законске могућности да васпитачицу добровољно позове да дође у суд и да се сада чека извештај полиције како би кривично ванрасправно веће одлучило о расписивању потернице и одређивању притвора.
– Окривљена опструише поступак непојављивањем и непримањем позива, а вртић и даље ради – каже Славка Бабић.

Она објашњава да окривљена не прима позиве на адреси на којој живи и на којој је и вртић, као и да је полиција није привела по налогу који је суд издао, нити је доставила извештај о разлозима непривођења окривљене.

 

Јелена Спасић, Курир

Можда ти се свиди

Оставите коментар