Почетна » Избори 2024. у Гроцкој: Од „Недамо те Милане“ до пакта са Симоновићем

Избори 2024. у Гроцкој: Од „Недамо те Милане“ до пакта са Симоновићем

Симоновићев преокрет у коалицији излази на изборе

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Удружење Препород из Врчина, саопштило је данас да ће учествовати на следећим градским и локалним изборима у коалицији са више покрета, од којих је и „1 од 5 милиона“.

И то све не би било чудно, да иза покрета „Препород“ не стоји званично Славко, а незванично Драгољуб Симоновић који је данас позивао народ да дају потпис за ову коалицију.

Не баш тако давно, на 8. протесту „1 од 5 милиона“ у Новом Саду, окупљени грађани Новог Сада најгласније су поздравили новинара из Врчина Милана Јовановића којем је запаљена кућа, а за наређивање тога је осумњичен тадашњи председник Гроцке Драгољуб Симоновић, рођени брат председника удружења Препород Гроцка. У току ове године чека се коначна пресуда случаја Симоновића, који је првостепено осуђен на пет година затвора.

Јовановић је тада подсетио да је Симоновић јуче пуштен из притвора, на шта су му окупљени скандирали: „Не дамо те, Милане“.

А како се у Србији поштује воља народа најбоље описује ова коалиција у Гроцкој. До јучерашњи борци против Симоновића и заштитници новинара, односно Јовановића данас су у коалицији са Симоновићем.

Заборавиле су се речи Милана Јовановића које су тада изговорене, те их ваља још једном поновити:

Ја ћу још више да радим, иако ме газе године, али очекујем да ми се и ви млади придружите у томе да изаберемо праву власт и праве људе на праве функције

1 од 5 милиона је изабрао Симоновића.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар