Почетна » Тужио град јер га је ујео пацов и тражи 100.000 динара

Тужио град јер га је ујео пацов и тражи 100.000 динара

од admin
0 коментар

Несвакидашњи инцидент у дворишту Основне школе „Вук Караџић“ у Чачку

ЧАЧАНИН М. М. тужио је Град Чачак због наводног уједа пацова и тражио да му се исплати накнада од 100.000 динара. У оптужном предлогу који се нашао пред Основним судом стоји да је пацов ујео М. М. још у новембру прошле године на степеништу ОШ „Вук Караџић“. Он је прво покушао да се нагоди, а када у томе није успео правду је потражио пред судом.

Како смо сазнали у градском јавном правобранилаштву, реч је о родитељу једног ученика, а цео инцидент се по његовој пријави догодио у ОШ „Вук Караџић“ и то у новембру прошле године. Директор школе Драган Парезановић нам је рекао да му је чистачица пренела ову причу, али да он у то није поверовао.

– Мени се нико није званично обратио. Рекли су ми да је то било ван наставе и то у дворишту испред фискултурне сале, док су родитељи чекали децу са тренинга – испричао нам је Парезановић. – Дежурна чистачица ми је казала да је, док су родитељи чекали, у једном тренутку неко повикао: „Пацов! Ушао ми је у ногавицу!“ У том делу дворишта налази се доста шахтова, котларница… Али, опет не могу да поверујем у то, јер се у школи често врши дератизација, и то ради Завод за јавно здравље у Чачку, са којим имамо склопљен уговор. Они то раде неколико пута годишње, у одређено време.

Према нашим сазнањима, М. М. је прво покушао вансудско поравнање са правобранилаштвом, али Град је одбио његов одштетни захтев, па се случај нашао пред судом. Наводно, као мањкавост у захтеву је лекарски налаз, у коме стоји да се ради о уједу пацова, али само на основу приче оштећеног. То није могао да закључи лекар, који је прегледао М. М.

Иначе, накнада за уједе и збрињавање паса луталица у протеклој години коштала је Чачак око 15 милиона динара.

В. Илић     Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар