Почетна » Тинтор: Сазнали смо да је Владимир Цвијан преминуо 5. јануара 2018.

Тинтор: Сазнали смо да је Владимир Цвијан преминуо 5. јануара 2018.

од admin
0 коментар

 

Тинтор је агенцији Бета казао да су за смрт Цвијана сазнали након дописа Пореске управе.

„Пореска управа је тражила да се АКБ изјасни да ли је Цвијан активан адвокат. Након провере у матичној служби, сазнали смо да је колега Цвијан преминуо 5. јануара 2018. године“, казао је председник АКБ.

Тинтор је додао да је Адвокатска комора Београда донела решење о брисању из регистра и престанку права на бављење адвокатуром Владимира Цвијана са даном смрти 5. јануара 2018. године.

„У нашем досијеу се налази извод из матичне књиге умрлих у оригиналу, на основу којег смо донели поменуто решење“, казао је он.

На питање Бете зашто АКБ није издала саопштење поводом смрти свог члана Владимира Цвијана и зашто није објављена читуља у новинама, Тинтор је казао да се за Цвијанову смрт касно сазнало тако да није било „примерено“ објављивати читуљу.

„Пракса АКБ није да се објављује саопштење поводом смрти неког нашег члана“, рекао је Тинтор.

Додао је да је Цвијан до смрти био пријављен у адвокатској канцеларији која се налазила у Ресавској улици 21.

Владимир Цвијан је рођен 1976. године, а дипломирао је на Правном факултету 1999. године. Цвијан је од 2004. године био консултант за послове стручне анализе из области права за потребе кабинета председника Бориса Тадића и секретар Правног савета председника Србије.

У фебруару 2008, Цвијан је именован за Тадићевог саветника, а обављао је и дужност генералног секретара председника Србије.

Председништво је напустио 2010. године због, како је тврдио, неслагања са реизбором судија, а исте године приступио је Српској напредној странци (СНС).

На листи СНС-а, на парламентарним изборима 2012. године изабран је за народног посланика.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар