Почетна » Прича о једном изгубљеном роковнику или пријатељству у Гроцкој

Прича о једном изгубљеном роковнику или пријатељству у Гроцкој

Освета лоших ђака

од Жиг Инфо
0 коментар

Живимо у времену где се глупост вреднује више него памет. Лажи се више верује него истини, ученику више него професору, пацијенту више него доктору, власти више него опозицији…

Да ли је само дошло неко лоше време, или је можда и до нас самих. Можда смо се ми као људи променили, прихватили неке нове вредности које нам намеће савремено време. Можда!

Један изгубљени па нађени роковник у Гроцкој, у којем се налази пар бројева телефона, неколико страница података и  по неки закључак, где практично није написано ништа важно,  практично је толико показао, као да је књига од 1000 страна.

Доказао је да власт квари људе, а да апсолутна власт апсолутно поквари људе!

Када си власт сви те тапшу по рамену, причају како си ти богом дан, како си најлепши, најпаметнији, како си најбољи политичар…

Проблем настаје када почнеш да верујеш у све те приче, када оне постану део тебе, када заволиш да их слушаш.

Власт те толико опије да не схваташ да постајеш штетан за друштво, за себе или породицу. Разум ти толико страда од бахатости да постајеш опасан за безбедност твојих сарадника, противника, обичних грађана.

Некад је неко рекао и када ти све иде од руке у животу, све ти је потаман и немаш брига, стави бар један камичак у ципелу да те бар нешто жуља.

Роковник је доказао да су људи у Гроцкој само број. Гласачи се третирају као роба, довозе се, одвозе, уписују, дописују, бришу…

Нажалост власт је избацила грађане из политичког живота. Грађани немају више могућности да се кандидују у својим месним заједницама, бирачким местима, да локалне листе носе љихова имена.

Данашњи облик избора доминантно ставља у први план велике странке и њене лидере, што за последицу има веома неквалитетну локалну политику.

Појединци који се скривају иза имена владајуће странке, већином су људи сумњивог морала и мутне прошлости.

Данас је дошло време лоших ђака!

Скупо плаћамо све оправдане часове, одлично владање, примерено понашање, сваку победу знањем, једноставно сваку чвргу што смо им лупили.

Власт у Гроцкој има увек одређену предност над опозицијом,  јер најнижи слојеви становништва којих је процентуално и највише у општини Гроцка вешто су изманипулисани, свесно доведени у заблуду, преварени…

Када дођемо у ту ситуацију да требамо због неког пакета уља и шећера, ситне надокнаде да заборавимо на будућност своје деце, онда стварно треба ставити прст на чело и добро размислити докле смо догурали, јер уопште идемо у добром правцу.

Ја сам увек бирао сам свој правац, нисам пустио да ми други показују где да идем. Нисам се чак ни емоцијама препуштао, него искључиво разуму.

Ненад Панић: Зашто сам учествовао на овим изборима

И после свега не одустајем, јер ништа није немогуће за оне који се усуде да пробају.

Не желим да се обазирем на чаршијске приче и глупости које се испредају на рачун афере роковник и мене лично.

Мени је празан роковник показао неке друге ствари.  Да језик пријатељства нису речи него значења, да је пријатељ неко ко разуме твоју прошлост, верује у твоју будућност и прихвата те данас онаквим какав јеси, а можда и најважнији закључак „Прави се пријатељ у невољи познаје“.

И да закључим.

С ким се дружиш такав ћеш и бити. Има људи – мува, а има људи Пчела.

Пчела ће те увек водити до цвећа!

Клоните се људи који немају снове и циљеве, који се стално жале на живот, повућиће вас са собом.

 

Ненад Панић

Можда ти се свиди

Оставите коментар