Почетна » ДВЕРИ ИНЂИЈА: У ДОМУ ЗДРАВЉА ИНЂИЈА МАЊАК СПЕЦИЈАЛИСТА И ОПРЕМЕ, ФАНТОМСКА РАДНА МЕСТА

ДВЕРИ ИНЂИЈА: У ДОМУ ЗДРАВЉА ИНЂИЈА МАЊАК СПЕЦИЈАЛИСТА И ОПРЕМЕ, ФАНТОМСКА РАДНА МЕСТА

од Други Пишу
0 коментар

У Инђији не можете да остварите право на примарну здравствену заштиту јер Дом здравља то не може да вам пружи. Специјалистички прегледи су у већини случајева немогућа мисија, а тамо где и успете да закажете, чекање од три до шест недеља је редовна појава.

Зато се све ради приватно, од лабораторијских анализа, микробиологије, од ултразвука стомака, рендгена, ЕКГ-а, до систематског прегледа. Заправо, код приватника иду они коју могу да плате, а оних који последњи динар дају на то је највише. Специјалисти недостају, као и опрема, болесни људи испаштају, али зато фантомска радна места , коштају грађане више од лекара специјалиста и то зна цела Инђија и на то гледа са огорчењем.

Децу не прегледају педијатри јер их нема, него доктори опште медицине. Општа медицина кубури са мањком лекара, а о такозваној поликлиници је довољно рећи да зврљи празна. Преглед морате да закажете, а ако сте хитан случај ХИТНА ПОМОЋ вас пошаље на општу праксу да чекате ред! Лабораторијске анализе и микробиологија су све, само ме оно што треба да буду.

ЦРП морате да радите приватно, као и уринокултуру, о осталим анализама да и не говоримо, све се мора ,,радити” у приватним лабораторијама које се налазе у близини Дома здравља. Ултразвук стомака и рентген се чекају и по неколико месеци, као и прегледи код интернисте, ОРЛ, физијатра, дерматовенеролога, неуролога.

И све то је већ годинама тако јер лекари одлазе, власт СНС не улаже у здравство и не планира, чак се ни не обазире на констнантне притужбе грађана о катастрофалном стању. Зграда Дома здравља у Инђији је у све лошијем стању, а амбуланте у селима једва да раде. Одличан пример небриге и занемаривања сопствених грађана, а Владимир Гак, председник општине, коме је ово већ други мандат, на режимским гласилима Инђију представља као уређену.

Општина Инђија је све, само НЕ најбоље место за породицу.

Можда ти се свиди

Оставите коментар