Почетна » Оде Надал у хотелијере

Оде Надал у хотелијере

Да ли је то најава пензионисања

од Други Пишу
0 коментар

Свестан да се крај каријере неумитно ближи, Рафаел Надал полако планира чиме ће се бавити по завршетку војевања по тениским теренима, али и где уложити огромно богаство стечено рекетима.

С обзиром да је са Мајорке, једног од најлепших медитеранских острва, јасно је да му туристизам није стран, па је пре већ ушао у овај бизнис. Краљ шљаке је пре неколико месеци у сарадњи са шпанским ланцем хотела „Мелија“ лансирао заједнички бренд са именом Зел, а сада је отворио први објекат.

Наравно, премијера је била на његовом острву хотел се зове Рафа.

– За мене су летовања увек била везана за Медитеран и Мајорку – каже.- Увек сам много волео да једрим а овај хотел нуди велике могућности за то.

И док се спрема за нову каријеру, Шпанац још не одустаје од старе, оне која му је донела светску славу и велико богатство. Надал се и даље опоравља од повреде због које није одиграо ниједан меч још од другог кола Аустралијског опена у јануару.

Када је пролетос одустао од такмичења на Ролан Гаросу, рекао је да до краја године неће играти а да ће се у наредној сезони повући после учешћа на одабраним турнирима.

Да ли је то најава пензионисања или ће лекари успети да га врате на терен, као и много пута раније, видећемо крајем ове године или почетком наредне.

Постоји и реална могућност да Надал ове сезоне буде на Дејвис купу, али да не игра. Он жели да се бори за медаље на Олимпијади у Паризу наредне сезоне, поготово јер ће Ролан Гарос бити његов домаћин.

Међутим за сада не испуњава главни услов, није играо у Дејвис купу у годинама пред Игре. С озбиром да полуфинално такмичење по групама игра у Валенсији у септембру, а финални турнир у Малаги у новембру, могао би да оствари тај услов у домовини,

Наравно, он је повређен, али то не значи да не може да буде део репрезентације. Било би довољно да буде у тиму, па чак и да ниједном не изађе на терен, па да оствари овај услов.

 

Војин Величковић, Спорт клуб

Можда ти се свиди

Оставите коментар