Почетна » Бивша америчка тенисерка Џил Крејбас: Новак није највећи

Бивша америчка тенисерка Џил Крејбас: Новак није највећи

Серена Вилијамс је освојила 39 Гренд слем титула

од Други Пишу
0 коментар

Бивша америчка тенисерка Џил Крејбас не прихвата да је Новак Ђоковић највећи тенисер у историји већ у дебату укључује и Серену Вилијамс. Не само да је укључује, већ и истиче да је она на врху листе.

Серена Вилијамс је освојила 39 Гренд слем титула (23 у синглу, 14 у дублу и два у миксу), а такође је освојила и четири златне олимпијске медаље, док је на врху ВТА листе провела 319 недеља. И затим Крејбас управо њу ставља на сам врх своје листе.

„Она (Серена) је дефинитивно на врху листе и мислим да је Крис (Бауерс, тениски коментатор прим. аут) у праву када каже да би можда мало више требало да се укључи дубл у ту категорију”, рекла је Крејбас.

Крејбас дакле рачуна и мушку и женску конкуренцију, сингл и посебно дубл.

Али, рачуна и неке ствари које немају везе са тереном.

„Не говоримо само о бројевима, већ о суштини, славној личности. Мислим да је Серена једна од оних која је превазишла све то. Отишла је даље од спорта. Чак и људи који нису пратили тенис су знали ко је она. Људи знају ко је она, без обзира да ли су љубитељи спорта или не и то је велика ствар. Дакле, за мене, то је оно што је чини једном од најбољих на свету”, закључила је Крејбас.

 

Политика

Можда ти се свиди

Оставите коментар