Почетна » ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: У суботу сунчано, а онда креће потоп

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: У суботу сунчано, а онда креће потоп

од admin
0 коментар

Од суботе по подне наоблачење, са обилним пљусковима. До средине месеца очекује се променљиво време са падавинама

 

 

СУНЧАНО и топло. Такво нас време очекује у суботу, судећи по прогнози Републичког хидрометеоролошког завода. После јутарњих од пет до 11 степени Целзијусових, највиша дневна температура биће од 21 до чак 25 степени!

И други дан викенда, све до увече, протећи ће уз пролећно време. Већи део дана биће претежно сунчан, а после подне на југозападу, увечe и ноћу и у осталим крајевима, стиже наоблачење с кишом, пљусковима, грмљавином и локално обилним падавинама. Најнижа температура биће од осам до 14, а највиша од 22 до 25 степени Целзијусових.

Идућа седмица почеће претежно облачним и свежијим временом, са кишом, пљусковима и грмљавином. Више падавина очекује се у западним и југозападним крајевима, а температуре ће бити од 10 до 22 степена Целзијусова.

И у уторак биће претежно oблачно и свеже са кишом, пљусковима и грмљавином. Више падавина биће у северозападним и централним крајевима. Ветар слаб и умерен, источни и југоисточни, у скретању на северозападни. Температура од девет до 19 степени.

Претежно облачно и свеже са кишом, пљусковима и грмљавином, задржаће се до четвртка, а у петак следи слабљење, престанак кише и делимично разведравање. Од суботе поново претежно сунчано и топлије.

Из Републичког хидрометеоролошког завода најављују да ће водостај на Колубари, Јадру, Јасеници, Кубршници, Црници, Лепеници, Лугомиру, Ресави, као и на горњим токовима Јужне и Западне Мораве са притокама, у периоду од 13. до 16. маја бити у умереном и већем порасту са могућношћу достизања и превазилажења упозоравајућих нивоа.

ИЗВОР:novosti.rs/Б.Ца

Можда ти се свиди

Оставите коментар