Почетна » Драган Милић излази на изборе у Нишу: Све што је јужно од Икее је у мраку, немамо више времена

Драган Милић излази на изборе у Нишу: Све што је јужно од Икее је у мраку, немамо више времена

од Други Пишу
0 коментар

Директор Клинике за кардиохирургију у Нишу Драган Милић је најавио да ће са својом Групом грађана „Др Драган Милић“ изаћи на предстојеће локалне изборе.

„Ово је тренутак када мислимо да може да дође до промене лоше власти. Ниш и Нишлије заслужују много више и боље“, рекао је Милић новинарима.

Као један од разлога за промену локалне власти Милић је навео то што Нишлије имају ниже плате од просечних у Србији – 20.000 динара мање него становници Новог Сада, а 30.000 динара мање од плата становника Београда.

„Истраживање је показало да је лични доходак људи који су завршили исте факултете, у Нишу мањи за 51.000 у односу на Нови Сад и у Београд, а за оне који су завршили и мастер студије разлика је 56.000 динара“, казао је Милић.

Према његовим речима, током протекле деценије Ниш је остао без 10.000 становника, тако да их је сада 250.000, док Нови Сад, који је пре 12 година имао исти број житеља као и Ниш, има 370.000 становника.

„У Србији постоји географска дискриминација. Србија је јасном линијом подељена на северну и јужну. Све што је јужно од Икее је у мраку, а све што је северније од те тачке је у неком светлу. Уколико Нишлије буду чекале да неко из Београда упали то светло, мислим да се то неће десити“, изјавио је Милић.

Оценио је да изборни услови нису добри, али да то не треба да утиче на политичке странке и да треба да учествују на изборима у Нишу.

„Имали смо 1996. године услове који су били катаклизмични, па се и у тим ужасним условима ипак победило. Ситуација је овде тако лоша и ‘зрела’. Имате јабуку која је узрела и треба само да је уберете, а ви сада кажете нећемо, нису нам обезбеђене мердевине, можемо да паднемо. Дајте да будемо мало храбри“, истакао је Милић.

Према његовим речима, Ниш више нема времена и „не би преживео још четири године под актуелном влашћу“.

Додао је да ће на предстојећим изборима у Нишу сигурно бити неких неправилности, али да верује да неће нико смети да прави велике „екскурзије“ бирача.

„После избора сарађиваћемо са свима из опозиције који подржавају наш програм, али наш услов ће бити департизација. Људи у партијама неће бити дискриминисани, само хоћемо да бирамо људе који су најстручнији“, истакао је Милић.

Он је демантовао гласине да је добио понуду Српске напредне странке да на локалним изборима буде на листи СНС.

Истакао је да Ниш види као модеран европски град и најавио да ће у случају победе на изборима у Ниш довести велике инвеститоре из Европске уније и Сједињених Америчких Држава који ће обезбедити знатно веће плате запосленима него што дају садашњи инострани инвеститори.

Foto N1

Бета/Н1

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар