Почетна » Ево шта то тачно на мушкарцу пали жене!

Ево шта то тачно на мушкарцу пали жене!

од admin
0 коментар

Код физичких особина које их привлаче на припадницима јачег пола, жене ће пре приметити неке ствари којих мушкарци најчешће нису ни свесни

Док се мушкарци оптерећују због губитка косе или због величине пениса, студије показују да жене више гледају зубе, рамена, руке, стомак, висину и стил облачења. Ово је листа ствари које се женама свиђају на мушкарцу, од најпривлачније до најмање привлачне.

Жене не воле тело билдера

Преко 80 одсто мушкараца сматра да је женама најважнија мишићава грађа тела попут бодибилдера, а таква мишићавост се свиђа тек мање од 10 одсто жена, а преко 50 одсто њих ће радије изабрати мушкарца средње физичке грађе.

Руке и рамена пресуђују

Најважнија и најпривлачнија компонента физичког изгледа која се односи на мишићавост женама су широка рамена, као и мишићаве руке, посебно подлактице и велики дланови.

Foto: Profimedia

Гуза

Већина жена преферира мању и мишићаву гузу на мушкарцима. Око 70 посто њих каже како не би дале прилику мушкарцу који има већу задњицу од њих, јер то сматрају “женским физичким атрибутом”.

Женама је стомак важнији од пениса

Док су мушкарци претпоставили да је трећа најважнија ствар на мушкарцу за жене величина њихове “алатке”, жене су то ставиле тек на девето место својих приоритета. Као трећа најпожељнија ствар на мушком телу је раван стомак – а притом се не мисли на плочице, већ на изостанак пивског стомака, односно “шлауфа” око струка који се савијају приликом седења.

На четвртом и петом месту су зуби и очи

Бели зуби без видљивих рупа и каријеса велик су фактор у оцењивању привлачности мушкарца. Студије откривају да женама није толико битна симетричност свих делова лица, већ чак преферирају нешто изражајно и несавршено, попут израженог носа.

Foto-ilustracija: Foter.com / brice hardelin

Коса и висина нису толико важни

Козметичке индустрије зарађују милионе на мушкарцима који су забринути због опадања косе, но преко 40 одсто жена чак преферира ћелаве мушкарце. Оно што преко 70 одсто жена не воли је одржавање дуже косе упркос ћелављењу.

Слична предрасуда важи и за висину мушкарца, па су женама привлачни само мушкарци виши од 185 цм. Но, то је нетачно, јер већина припадница нежнијег пола жели тек да је мушкарац виши од ње – оптимално 10 цм.

Осим тога, чини се како је стил облачења мушкарца такође важан фактор који они мање примећују код жена. Чак 67 одсто жена не би изашло на дејт с мушкарцем који се према њиховом стандарду не облачи добро.

Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар