Почетна » Љиљана из Алексинца почела штрајк глађу због комшија који су их „опколили“ домаћим животињама: „Магарац ноћу буди моје унуке, смрад је неподношљив““

Љиљана из Алексинца почела штрајк глађу због комшија који су их „опколили“ домаћим животињама: „Магарац ноћу буди моје унуке, смрад је неподношљив““

од Други Пишу
0 коментар

На самом улазу у општину Алексинац, Љиљана Петровић Дугачки, која је запослена у општинској управи, данас је почела штрајк глађу због услова у којима годинама живи њена породица. Како наводи, у суседном дворишту до њиховог, противно закону, четворочлана породица држи велики број домаћих животиња, као што су коњи, овце, магарци…Саговорница нашег портала појашњава да је живот са тим звуковима и мирисима – неподношљив.

„Они држе коње, магарце, свиње, козе, овце, патке, гуске, ћурке…Ђубре је преко главе у свим објектима који су склепани и који не испуњавају услове. У том дворишту живи четворочлана породица. Годинама уназад сам пријављивала овај проблем Општини, молила сам колеге да реше, плакала сам и свађала се и тога је било. Али ништа“, појашњава Љиљана и сама запослена у општинској управи.

Додаје да те животиње праве велику буку и галаму.

„Магарац ноћу пробуди моје унуке, блиазнце од три године, избезуме се ноћу. То је буквално испод прозора. Ми живимо у четвртој зони у Алексинцу, држати животиње у тим условима је забрањено. Дође ми понекад да пустим унуке да се играју у тој нашој улици која није прометна, али је немогуће од патака“, каже Љиљана.

Њен захтев је да се те животиње уклоне и да се поступи у складу са законом – где и шта може од животања да се чува.

„Претпостављам да нећу умрети овде, али могу колабирати. Иначе сам дијабетичар на инсулину, али издржаћу колико год да буде потребно. Решила сам по сваку цену да истерам ово, јер оно тамо није живот. Овде сам испред општинске зграде у центру Алексинца. Малопре ме је позвао председник Општине и питао ме на који начин би могла да прекинем штрајк. Рекла сам им да је то могуће само ако направе прецизан план и програм како ће се решити мој проблем. То треба да потпишу општински челници и да се тога придржавају“, наводи саговорница нашег портала.

Тврди и да се осим вербалних напада догодио инцидент, где је један од комшија насрнуо на њеног сина. Љиљана је у својој борби одлучна, а на степеништу општинског улаза остаће све док не реше њен проблем.

Štrajk glađu u Aleksincu Ljiljana Petrović Dugački Foto:privatna arhiva

Андрија Лазаревић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар