Почетна » „Нико не памти да је снег овако рано пао“: Делови Немачке скроз завејани, а прогнозе су још драматичније

„Нико не памти да је снег овако рано пао“: Делови Немачке скроз завејани, а прогнозе су још драматичније

од Други Пишу
0 коментар

Немачка метеоролошка служба (ДВД) упозорила је на значајну, сталну кишу у деловима Саксоније. Метеоролог Доминик Јунг рекао је за БИЛД како се све што су предвиђали сада остварује.

„Претпостављам да ће пасти до 100 литара у Сксонији и 150 до 200 литара у Баварској. Ниво водостаја ће порасти. Биће поплава, али још увек није јасно колико озбиљних. Локација олује је тачно онаква каква је и очекивана. Фокус је у Аустрији. Око Беча ће пасти 400 литара кише, То је полугодишња количина за Берлин“, објашњава Јунг.

Иначе, у баварским Алпима јуче је пао први снег, а читалац 24 сата из Балдершванга у Баварији рекао је како их је снег изненадио.

„Ја и девојка смо таман ишли до града по намирнице и био је као када смо кренули низ брдо с летњим гумама. Разговарали смо с једном старијом госпођом рекла да никад овако није било у септембру, али и да година никад топлија није била у лето. Данас је и фестивал тако да краве спуштају са планине у камионима па је исто настао хаос – рекао је.

Хрват који ради у аустријском Насфелду казао је како су прогнозе предвиђале да ц́е пасти снег, али с обзиром на доба године да су очекивали само суснежицу.

„Међутим густ снег је нападао и задржао се, температура је до -5. Сада је већ мало боље почео да се топи, али сви су дошли на летовање и нису били спремни на овако захлађење. Највећа је паника настала јер смо с летњим гумама па је ризично возити. Причао сам с људима који су одавде, нико не памти да је овако рано и још да га је пало тако пуно“, казао је за 24 сата.

Немачка метеоролошка служба (ДВД) предвиђа да би идућих дана могло пасти и до 50 центиметара свежег снега на висини већој од 1500 метара, док су неки прогностички модели најављивали и више од два метра снега.

Иначе у Европи се спремају за долазак циклона званог Борис за којег се предвиђа да ће донети огромне поплаве.

Sneg u Nemačkoj Foto: PETER KNEFFEL / AFP / Profimedia

Јутарњи лист/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар