Почетна » Очух натерао дечака (5) да трчи око куће у пола ноћи јер се упишкио, дете ујутру нађено МРТВО

Очух натерао дечака (5) да трчи око куће у пола ноћи јер се упишкио, дете ујутру нађено МРТВО

од admin
0 коментар

Шокантан случај потреса Француску последњих неколико дана – петогодишњи дечак пронађен је мртав у каналу недалеко од куће у којој је живео након што га је очух избацио из куће у пола ноћи јер се упишкио у кревет.

Несрећни дечак пронађен је у вешу и чарапама, у насељу Ер сир ла Лису на крајњем северу Француске, а околности под којима је страдао нису сасвим јасне.

Инцидент се догодио у 2.45 ујутру. Тело дечака пронађено је 200 метара од куће у којој је живео са очухом (30). Медији су објавили да дечакова мајка Емили (22) не живи на тој адреси, али није познато где је била у ноћи када је настрадао њен син.

Спасиоци који су дошли на лице места објавили су да је дечак умро од застоја срца, а полиција је потврдила да је их је позвао сам очух и пријавио да је дете без свести.

 

Аутопсија, чији су резултати објављени у понедељак, показала је да је дете умрло од вишеструких повреда лобање, али још увек није познато под којим околностима су оне настале. Медији у Француској пишу да је дечаку поломљен нос и да су пронађени трагови старијих повреда.

Тужилац Патрик Лело изјавио је да је очух, као вид казне зато што је дечак пишкио у кревет, натерао дете да изађе напоље у пола ноћи да трчи око куће, док га је он пратио на бицикли.

Очух, који је заједно са мајком приведен у полицију, потврдио је да је наводе тужиоца, а у изјави полицији рекао је и да је Јанис имао енеурезу, односно поремећај контроле бешике који се манифестује невољним мокрењем.

Мајка и очух приведени у полицију под оптужбом да су „добровољним насиљем изазвали смрт без намере“.

 

Пар који је у браку од августа 2015. године није од раније познат полицији. Обоје су незаполени, а осим Јаниса, нису имали деце. Комшије кажу да су родитељи дечака изгледали као обични људи и да никада нису приметели никакве знакове насиља.

– Она (дечакова мајка) доселиа се овде пре два или три месеца. Јављали смо се једни другима, али нисмо имали неку озбиљну конверзацију. Нисмо знали ништа о њој. Чини се да се бавила фотопграфијом – рекао је један од комшија.

И други потврђују да је дечакова мајка била љубазна и уљудна, као и да је дете увек било пристојно обучено.

Рођаци убијеног дечака направили су групу на Фејсбуку у спомен трагично настрадалог Јаниса, али и да би прикупили новац за његову сахрану.

М. Бајић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар