Почетна » ОТКРИВЕН ПЛАН: Орбан отвара модерне конц логоре у сред Европе!?

ОТКРИВЕН ПЛАН: Орбан отвара модерне конц логоре у сред Европе!?

од admin
0 коментар

На хиљаде избеглица свакодневно прелази мађарску границу, а од данас ступа на снагу закон по којим ће свако ко убудуће пређе границу илегално моћи да буде осуђен на три године затвора. Укључујући и децу.

Јасно је да овај закон неће одвратити људе који су на прагу циља, а Мађарска засигурно нема капацитете затвора да смести хиљаде и десетине хиљада људи, па и децу, по затворима. Зато је новим законом и предвиђено да буду смештени у ограђеним камповима, што је само друго име за концентрационе логоре.

Међутим, зашто нас то толико изненађује? Ових дана смо сведоци да и водеће земље Уније, које су до јуче биле отвореније према мигрантима и осуђивале Орбановске методе, данас постепену крећу истим путем, враћањем граничних контрола.

Немачка је суспендовала шенген и попут Аустрије шаље полицију на границе. Уз то, пре неколико дана, медији у Немачкој су објавили шокантну вест да су власти сместиле неколико десетина избеглица у бараке бившег концентрационог логора Бухенвалд, бранећи ту одлуку као „практично решење“.

Логораши у логору Бухенвалд (фото: Јутјуб)

Ипак, рестриктивна политика Европе према мигрантима и избеглицама у Мађарској је достигла шокантне висине.

Према плану Орбанове владе, до којег су дошли тамошњи медији, Мађарска ће постати херметички затворен систем дизајниран да спречи избеглице да улазе у ту земљу. Али оне који успеју да уђу чекају озбиљна кршења људских права.
Уколико мигранти успеју да илегално пређу границу, по закону Мађарске аутоматски чине кривично дело. Привремена мера за то, по новом закону, била би тзв. „кућни притвор“. Али, с обзиром да су у питању избеглице које немају адресу у Мађарској, аутоматски се шаљу у ограђени камп, где их у року од осам дана чека суђење које се организује у контејнерима који се допремају за те намене. Након притвора, следи највероватније затвор.

Као пре 70 година, када су се у концентрационе логоре затварали политички противници, али и непожељни цивили, групе људи и припадници етничких или религијских група, данас су место Јевреја, Рома и Словена заузели мигранти и избеглице из Сирије и других азијских и афричких земаља.

Полиција јури мигранте у Мађарској (фото: Јутјуб)

Орбан је практично објавио рат избеглицама, а концентрациони логори најчешће се и формирају током рата. Иако су раније непожељни слати у логоре без појединачног судског процеса, према новом мађарском закону, избеглице, које би биле третиране као оптуженици, на суђење би ишле без преводиоца.

Њихова документа се неће преводити, не добијају преведену копију оптужби за које се терете, али ни пресуде коју им суд одреди. Уз то, малолетне избеглице неће имати посебан третман, већ ће им се судити као одраслима. Жалбе ће бити одбијене у року од неколико сати. Све је намештено да изгубе и буду депортовани из земље.

Мађарски премијер Виктор Орбан упутио је неколико стотина нових полицајаца на јужну границу са Србијом како би помогао решавање рекордног броја избеглица и миграната који настоје да уђу у Европску унију, јавио је Ројтерс.

На церемонији инаугурације нових полицајаца у Будимпешти, Орбан је рекао да ће се они суочити са превареним, љутим и плаховитим људима и да ће им у тим сусретима требати не само физичка снага већ и срце да се ти људи разумеју.

„Мађари желе да живе у реду, миру и сигурности. Мађари не желе хаос“, рекао је Орбан и додао да се те вредности не подразумевају већ да се за њих треба изборити.

Орбан је нове полицајце позвао да заштите „Европу, Мађарску и границе“ и да буду хумани док бескомпромисно примењују мађарске законе.

 

(srbijadanas.com)

Можда ти се свиди

Оставите коментар