Почетна » За две од три функције у Гроцкој није потребна ни школа, а укупна примања су 4 000 евра!

За две од три функције у Гроцкој није потребна ни школа, а укупна примања су 4 000 евра!

Скупштина ГО Гроцка

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Седнице Скупштине ГО Гроцка се одржавају у просеку 6. пута годишње. Овим телом председава председник Скупштине, његов заменик, као и секретар.

Председник Скупштине ГО Гроцка јесте лице које је изабрано од стране одборника, као и остала два наведена „радна места“. Председник и његов заменик не морају имати никакве школе, практично могу бити без образовања, док се за секретара Скупштине поставља „школовано лице“.

А за рубрику „веровали или не“ су њихове плате. По званичном „Информатору о раду“, она радна места за која није потребно образовање, она су најплаћенија, док за оно за које је потребно „високо образовање“, најниже је плаћено.

Председник Гроцке има три аутомобила, а за њега и његове помоћнике плаћамо 10 000 евра месечно

На пример, председник Скупштине Градске општине, организује рад Скупштине Градске општине; сазива седнице, предлаже дневни ред, председава седницама, стара се о остваривању јавности рада Скупштине Градске општине, потписује акте које доноси Скупштина Градске општине и врши друге послове утврђене законом и овим статутом и пословником Скупштине општине.

Његова основна месечна плата је 171 987,59 динара. Игром случаја на место председника Скупштине ГО Гроцка је Др, Ђорђе Станојевић. 

Место Станојевићевог заменика, чији је „опис посла“ да замењује председника Скупштине у случају његове одсутности и спречености да обавља своју дужност обавља Сања Савић.

Њено основно примање је  154 952,62 динара на месечном нивоу.

Да ли Грочани познају своје локалне министре као и да их они „коштају“ преко 30 000 евра месечно?

И коначно, долазимо до „функционера“ који мора бити „школован“. Секретар Скупштине, који се стара о обављању стручних послова у вези са сазивањем и одржавањем седница Скупштине општине и њених радних тела и руководи административним пословима везаним за њихов рад.
Секретар Скупштине општине се поставља на четири године, на предлог председника Скупштине општине, и може бити поново постављен. За секретара Скупштине општине може бити постављено лице које има стечено високо образовање из научне области правне науке, положеним стручним испитом за рад у органима управе и радним искуством од најмање три године.

На место секретарке Скупштине ГО Гроцка, постављена је Биљана Марковић и њена основна месечна примања су и најмања, односно  144 843, 39 динара.

Поред примања ова „три функционера“ на конту треба додати „податке о укупном износу исплаћених зарада других категорија“, у укупном износу од 626.640,23 динара.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

На насловној фотографији (илустрацији, с лева на десно): Сања Савиђ, Др Ђорђе Станојевић и Биљана Марковић)

Можда ти се свиди

Оставите коментар