Почетна » Просветни инспектор није могао да утврди веродостојност дипломе Јасмине Мандић, заменице председника општине Гроцка

Просветни инспектор није могао да утврди веродостојност дипломе Јасмине Мандић, заменице председника општине Гроцка

од admin
0 коментар

Рад Средње стручне школе у Оџацима је обустављен због притвора директора, тако да нисам у могућности да извршим проверу везано за утврђивање веродостојности дипломе на име Јасмина Мандић, стоји у одговору Проссветног инспектора општине Оџаци.

Подсетимо се,  25. марта 2015 године, власник Средње стручне школе из Оџака и четворо његових сарадника приведени су због сумње да су продавали дипломе и примали мито.

Власник школе И. Т. и поједини сарадници сумњиче се да су организовали ланац продаје диплома ове школе од Оџака до југа Србије. Сумња се да је власник за тај посао ангажовао људе да налазе пропале средњошколце и нуде им дипломе.

Хронологија догађаја

Јасмина Мандић, заменица председника општине Гроцка,  на локалним изборима  2012-те године је, приликом предаје одборничких листа, пријавила да је завршила за женског фризера.

Мандићка постаје након тих избора заменица председника општине Гроцка, а крајем 2012-те године, према дипломи коју смо имали на увид, завршила је Средњу стручну школу у Оџацима- финансијски смер.

Дневни лист Политика крајем јуна 2014.године објављује интервју са Јамином Мандић у коме се наводи да је она студент економије.

 -Јасмина Мандић има 34 године. Политички је ангажована још од 2002. године, а од 2007. члан је Општинског већа у Гроцкој, што јој је и прва политичка функција. У редовима Српске напредне странке је од оснивања ове партије. Живи с оцем и студира економију, наводи Политика 30.јуна 2014. године.

Након ових информација, послат је захтев за утврђивање стечене  дипломе Републичкој просветној инспекцији:

Из Просветне инспекције стигао је одговор да је захтев прослеђен покрајинском секретеријату:

Након прослеђивања покрајинском секретеријату, од  Просветног инспектора стигао је следећи одговор:

Незванично сазнајемо да ће се провера веродостојности дипломе наставити када се заврше истражне радње око Средње стручне школе у Оџацима.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар