Почетна » Нова пљачка – Електродистрибуција мења нова бројила, а грађанима шаље извршитеље због неплаћених нерегуларних рачуна

Нова пљачка – Електродистрибуција мења нова бројила, а грађанима шаље извршитеље због неплаћених нерегуларних рачуна

Саопштење за јавност СРБИЈА ЦЕНТРА

од Жиг Инфо
0 коментар

Како се наводи у саопштењу Србије Центра, велики број грађана обавестио је Одбор за енергетику Србија центра да се у целом замешатељству са неочитавањем бројила и нерегуларно издатих рачуна за електричну енергију сада сусрећу и са проблемима извршитеља, који лешинарски покушавају да дођу до свог дела плена тако што утуживањем грађана, који нису платили нерегуларне рачуне које им месецима уназад доставаљају из ЕПС Снабдевања, што пре дођу у позицију извршења.

 

  • За све то време Електродистрибуција наставља са бруталном пљачком буџета Србије. Наиме, у пројекту замене старих бројила новим дигиталним бројилима и њиховим увођењем у систем даљинског очитавања, управо нова дигитална бројила инсталирана пре само неколико година, на пример на Бежанијској коси и Новом Београду, мењају другим дигиталним бројилима! Пошто је код замене бројила у текућем пројекту предвиђена и замена остале опреме на мерном месту, овим путем позивамо руководство ЕД да саопшти јавности шта се фактурише овом јавном предузећу – само бројила или можда и замена остатка опреме на мерном месту која се реално не мења, већ се задржава опрема уграђена пре неколико година? Претходни покушај ЕДС да демантује наводе Србија центра контрадикторно је у свакој реченици, јер прво наводе да су „сва бројила очитана“, а затим кажу да ће „сви корисници који су добили рачуне без очитаног стања добити исправке рачуна од снабдевача“. Србија центар поставља питање како је могуће да су сва бројила очитана и потрошња забележена ако постоје корисници који су добили рачуне без очитаног стања? Очигледно да није у питању никаква изолована ситуација, већ потпуни распад система очитавања бројила и нерегуларно издатих рачуна за електричну енергију у целој Србији, наводи СРЦЕ.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар