Почетна » Гајић: Од “европског пута” остали само дугмићи

Гајић: Од “европског пута” остали само дугмићи

од Жиг Инфо
0 коментар

Избор хрватског европосланика Тонина Пицуле за известиоца Европског парламента за Србију представља циничну поруку Европске уније да од европских интеграција Србије више нема ништа. Овај потез јасно показује да су европски лидери изгубили интерес за процес интеграције Србије у ЕУ и да је њихова подршка нашем европском путу само привид.

Стратешко опредељење Србије мора бити окренуто ка новим партнерима, попут држава БРИКС-а, јер су од европског пута остали само “дугмићи”. Европска унија захтева од Србије да призна лажну државу Косово и омогући експлоатацију литијума, искључиво ради задовољавања потреба пре свега немачке аутомобилске индустрије. Ова два питања јасно указују на непријатељски став ЕУ према Србији, што више није могуће занемаривати.

Све приче о европским вредностима, стандардима, владавини права и људским правима су само фасада за оне који још увек верују у бајке. Србија мора прекинути са илузијама и окренути се стварним партнерима и решењима која нуди свет у развоју. ЕУ више није поуздан партнер, и време је да направимо храбре кораке ка новим геополитичким алтернативама које ће осигурати будућност наше земље.

Можда ти се свиди

Оставите коментар