Почетна » Јовановић: Грађани ће на изборима одлучивати о финансијској суверености, прете огромна задуживања и поскупљења

Јовановић: Грађани ће на изборима одлучивати о финансијској суверености, прете огромна задуживања и поскупљења

од Други Пишу
0 коментар

Шеф посланичке групе Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да ће се грађани на изборима 17. децембра изјашњавати да ли ће Србија бити самостална, слободна, демократска и снажна, као и да ли ће повратити финансијску сувереност изгубљену током власти СНС-а.

„Србију, према буџету за следећу годину, очекује ново задуживање за још 9,3 милијарди евра. Цене ће наставити да расту и грађани ће и даље још теже састављати крај са крајем. Србија је током власти СНС-а изгубила финансијску сувереност коју је неопходно повратити“, рекао је Јовановић на крају седнице Скупштине Србије.

Јовановић је истакао да се на седници расправљало о буџету и медијским законима, али због ограниченог времена није било речи о Закону о уџбеницима ни о Закону о средњем и основном образовању, који су веома важни.

„Уџбенике је неопходно састављати и штампати у Србији и да држава има контролу над уџбеницима“, рекао је Јовановић.

Јовановић је навео да су седнице у овом сазиву парламента готово увек заказиване по ванредном поступку, само 24 сата унапред.

„Током последње седнице није било слуха за важне теме попут Косова и Метохије, а требало је разговарати о угрожености Срба од екстремистичког режима Аљбина Куртија и како да заштитимо наш народ“, рекао је Јовановић.

„Надам се да ће следећи председник Скупштине Србије много више од садашњег председника парламента Владимира Орлића уважавати скупштину и посланике, који представљају све грађане“, закључио је Јовановић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар