Почетна » „БАЛИ ТЕ“ ЗА ВОДОМ? Умчарчани и Пударчани, спремите се за вишемесечну несташицу воде!

„БАЛИ ТЕ“ ЗА ВОДОМ? Умчарчани и Пударчани, спремите се за вишемесечну несташицу воде!

од admin
0 коментар
vodovod gr saop

 У саопштењу се наводи да радови подразумевају постављање новог потисног цевовода пречника 300 милиметара на дубину од 2 метра и у истом рову на дубини од 80 центиметара постављање дистрибутивног цевовода пречника 110 милиметара у дужини од приближно два километра од будуће фабрике воде у Умчарима до резервоара „Црногорци“. Вредност ових радова износи 42 милиона динара и очекује се да буду завршени на јесен текуће године.

Међутим, оно што мучи мештане Умчара и Пудараца јесте чињеница да су радови тек на почетку, а да су несташице воде већ почеле. Наиме, ЈП „Водовод и канализација“ је пре почетка извођења радова најавило да су могуће хаварије приликом постављања нових цеви те да се може очекивати несташица воде. И то се управо и дешава претходних дана на изградњи овог дела цевововода. Због сталних хаварија поједини делови Умчара и Пудараца немају већ данима воду. Радници водовода отклоне квар, односно пуцање цеви које је настало приликом извођења радова и таман се резеорвари напуне, дође до нове хаварије. Због тога поједини делови ова два насеља немају практично данима већ воду јер се цео систем не напуни а настане нови квар. Саопштења водовода из Гроцке ових дана личе на „копирај налепи“ опцију а тичу се несташице воде.

vodovod gr saop

Чак и да неким чудом се радови заврше у наредна два месеца, долази нам летњи период у којем су несташице воде широм подручја ГО Гроцка неизоставне.

Подсетимо се, крајем априла 2018. године, за новог директора „ЈП Водовод и канализација Гроцка“ постављен је Борко Бали једна од „десних рука“ сада већ бившег председника ГО Гроцка Драгољуба Симоновића против кога је подигнута оптужница за паљење куће нашег новинара Јовановића. Бали је пре што је постао директор водовода у Гроцкој био директор комуналних предузећа у Гроцкој, тачније „Еко Гроцке“ и „Грочанског комуналца“ који је пропао. Борко Бали, иначе, није са подручја општине Гроцка, а оно што се зна о њему, пре руковођења комуналним предузећима у Гроцкој, јесте да је обављао послове као помоћник генералног директора за набавке и стоваришне послове у Железницама Србије за време Драгољуба Симоновића.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар