Почетна » Откривамо: Који члан РЕМ је пресудио у корист ријалитија

Откривамо: Који члан РЕМ је пресудио у корист ријалитија

од admin
0 коментар

 Како су раније и Јудита Поповић и Слободан Цвејић потврдили за Нова.рс, чланови Савета РЕМ били су подељени у одлуци. Односно, било их је 4 на 4. Како Нова.рс незванично сазнаје од извора блиског РЕМ, на самој седници дошло је до промене одлуке једног од чланова Савета, због чега изгласавање овог Предлога није успело.

Ради се о, како незванично сазнајемо, Горану Петровићу, заменику председника Савета. Он је наводно првобитно гласао за креирање Предлога закона о ограничавању емитовања ријалитија, а потом је, на дан седнице, гласао против доношења тог Предлога.

Петровић није одговорио на питање наше редакције све до објављивања овог текста.

Подсетимо, Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ) на јучерашњој седници није усвојило нацрт обавезујућег правилника да ријалити програми пређу у ноћни термин, односно да се емитују од 23 сата до шест сати ујутру. Према речима члана РЕМ-а Слободана Цвејића резултат гласања био је изједначен, четири према четири, што значи да је један од чланова променио мишљење, с обзиром на то да је на претходној седници петоро од осам чланова гласало “за” усвајање правилника.

Цвејић није спомињао појединачна имена, већ је обаснио да су била суочена два правна тумачења и да су оба мишљења – да треба, али и да не треба да доноси правилник, имала правну залеђину.

Према његовим речима, свако је гласао по својој моралној одговорности и савести.

“Правна служба је дала тумачење по којем не може цео један формат емисије, како су они рекли, да се забрани због тога што постоје неки садржаји који су иначе регулисани неким другим правилницима”, рекао је Цвејић.

Одговор на то је био, Јудита Поповић је то правно уобличила, да се овим ништа не забрањује него се ограничава време емитовања, додао је он.

 Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Перо Јововић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар