Почетна » Јовановић: Миловановић је морао да заступа оптужницу до правоснажности пресуде /ВИДЕО

Јовановић: Миловановић је морао да заступа оптужницу до правоснажности пресуде /ВИДЕО

од admin
0 коментар

 

 

Бивши председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић је неправоснажно осуђен на казну од четири године и три месеца затвора због паљења куће новинара Јовановића.

Оптужницу у том процесу је заступао заменик тужиоца из Другог основног тужилаштва Предраг Миловановић, који је у међувремену изабран за члана Државног већа тужилаца (ДВТ), што је био разлог за дискрециону одлуку Доловац да Миловановића изузме из свих поступајућих предмета.

Јовановић је казао да је Миловановић изузет 9. априла тако да није могао да одговори на жалбе оштећених у поступку против Симоновића.

„Ми смо поднели жалбе на пресуду Симоновићу и тужилац Миловановић је био у обавези да одговори на жалбе, али то право му је ускраћено. Није ми јасно зашто не може да заступа оптужницу до правоснажности, када му то закон дозвољава без обзира што је изабран у ДВТ“, рекао је Јовановић.

Новинар поставља питање зашто и адвокатима који су постали чланови ДВТ и Високог савета судства (ВСС), као што су Виктор Гостиљац и Зора Добричанин, није забрањено да воде своје судске предмете и заступају клијенте.

„Зар то није сукоб интереса? Како је могуће да Гостиљац и даље заступа Симоновића, а Миловановић не може оптужницу?“, запитао се Јовановић.

Према његовим речима изузимање Миловановића изазива велику сумњу на коначан исход овог случаја поготово кад се зна да првостепена пресуда још није упућена Апелационом суду на разматрање.

„Зашто се првостепена пресуда још од фебруара налази у архиви суда. Зашто још увек није одредјен судија за Игора Новаковића, који је изузет из овог предмета?“, казао је Јовановић.

Навео је да тужиоцу Миловановићу дугује јавно извињење.

„У неколико наврата сам у медијима изјавио да је Миловановић частан и поштен јавни тужилац, и да је судија Славко Жугић частан и поштен судија. Очигледно је да то појединим њиховим колегама није одговарало и да им је нанело штету“, рекао је новинар.

Нагласио је да напади на новинаре, који се и даље свакодневно дешавају, наводе на сумњу да неко свесно не жели да се донесе правоснажна пресуда како би се ти напади зауставили.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар