Почетна » Коалиција за слободу медија: Оливера Зекић промовише нацизам, институције да хитно реагују!

Коалиција за слободу медија: Оливера Зекић промовише нацизам, институције да хитно реагују!

од Други Пишу
0 коментар

Коалиција за слободу медија згрожена је беспризорним гестом председнице Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) Оливере Зекић која је на свом Телеграм каналу поставила профилну фотографију у нацистичкој СС униформи, те још беспризорнијим “објашњењем” да је то урадила “из чисте провокације”.

Кога провоцира Оливера Зекић промовишући нацистичку униформу – милионе жртава Холокауста?

СС дивизија била је елитна формација оружаних снага Трећег Рајха, одговорна за најстравичније злочине почињене током Другог светског рата.

Апсолутно је бестидно и дегутантно и то што је у покушају правдања тог гнусног чина Оливера Зекић за карикатуре Предрага Кораксића Коракса и Душана Петричића навела да су “много горе” од униформе коју је она одабрала за фотомонтажу којом се промовише на друштвеним мрежама.

Позивамо надлежне органе да што пре реагују и примене Закон о забрани неонацистичких или фашистичких манифестација и забрани употребе неонацистичких и фашистичких симбола. Према члану 3. тог закона, забрањена је „производња, умножавање, складиштење, презентација, величање или на било који други начин ширење пропагандног материјала, симбола или обележја којима се изазива, подстиче или шири мржња или нетрпељивост, пропагирају или оправдавају неонацистичке и фашистичке идеје и организације или се на други начин угрожава правни поредак“.

Од суштинке важности за ово друштво јесте да, сем правосудних органа, на овај опасан чин реагују све институције система и јавни актери.

Уколико то не учине, биће послата ужасна порука да у Србији постоји институционална подршка реафирмацији нацистичких идеја, а тиме и свих страшних последица које су оне произвеле, или које би тек могле произвести.

Нема веће претње по друштво од такве поруке.

Можда ти се свиди

Оставите коментар