Почетна » Мовсесијан: Тунелима Беовоза се превозе опасне материје, за шта нису пројектовани

Мовсесијан: Тунелима Беовоза се превозе опасне материје, за шта нису пројектовани

од Други Пишу
0 коментар

Потпредседник Покрета слободних грађана (ПСГ) Арис Мовсесијан рекао да тунели Беовоза годинама представљају црну тачку Београда, „јер се њима превозе опасне материје, за шта нису ни пројектовани“, као и да су на то указивали и грађани и стручњаци.

Он је у писаној изјави навео да је министар унутрашњих послова Ивица Дачић, у праву када каже да је људски фактор одговоран за судар путничког воза у тунелу код Панчевачког моста у Београду, али да не каже да је „политичка одговорност првенствено на онима који су одлучили да је приоритет изградња Београда на води у односу на изградњу железничке обилазнице Панчево – Винча – Бубањ поток, па тек онда на машиновођама који свакодневно ризикују док обављају свој посао“.

„Основно јавно тужилаштво сада чека извештај полиције, како би оптужило машиновођу, као одговорно лице. Међутим, још је Синиша Мали као градоначелник приликом укидања тадашње пруге око Калемегдана 2014. године, рекао да се са изградњом нове обилазнице креће наредне године, а до данас се, након 10 година, није померила ни метар“, рекао је он.

Мовсесијан је навео да је „срећа у тој несрећи“ што је теретни воз који је стајао у тунелу био празан, али да је добро питање зашто је стајао, зашто инфраструктура у том привременом стању није прилагођена безбедносним стандардима и зашто градска власт сваки дан тиме крши Закон о превозу опасне робе Србије.

„Због нерада и игнорисања потреба Београђана, све је препуштено људском фактору, уз велике ризике, па се поставља питање да ли је важније да се у Београду гради инфраструктура искључиво ради популизма и прикупљања политичких поена, као и обезбеђивања зараде пајташима СНС – куле на води, селфи мостове, стадиони и нови Сајам“, оценио је Мовсесијан.

Не могу се градити куле и станови за богате, додао је он, а да се не граде канализација, тротоари, пречистачи отпадних вода, сачувају паркови и зелене површине.

Tanjug/Nemanja Jovanović

Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар