Почетна » Након што му је оштећен аутомобил, Путеви Србије објаснили откуд бетон насред ауто-пута

Након што му је оштећен аутомобил, Путеви Србије објаснили откуд бетон насред ауто-пута

Трајна санација оштећења на надвожњаку

од Други Пишу
0 коментар

Јавно предузеће „Путеви Србије“ је саопштило да је на укрштању ауто-пута Београд-Ниш на петљи Трупале, на краку петље за смер Бела Паланка-Врање у суботу поподне „дошло до одвајања заштитног слоја бетона са конструкције надвожњака“.

Пошто је полиција пријавила отпадање бетона, дежурне екипе су поставиле одговарајућу привремену саобраћајну сигнализацију, наводи се у саопштењу.

Потом је увече обављен хитан ванредни преглед надвожњака и почело је уклањање „нестабилних делова заштитног слоја бетона“ што ;ће се наставити у недељу, кажу „Путеви Србије“.

Предузеће је највило да ће „трајна санација оштећења на надвожњаку“ бити „по успостављању повољних временских прилика“.

Подсетимо, Оливер Пауновић из Ниша само је чудом избегао смрт када су јуче око 15 часова, на ауто-путу код Ниша, код надвожњака Трупалска петља, на његов аутомобил „фолксваген тигуан“ пала три комада бетона, од којих је један био тежак око пет килограма!

„Помислио сам да неко пуца на мене“, прича Пауновић из Ниша.

Како наводи Оливер, први комад бетона ударио је у предње стакло, други у панорамски део на крову и трећи у задњи део аутомобила.

„Била су три ударца и ја прво нисам могао да схватим шта се дешава, да ли неко пуца или шта, већ сам само видео да је стакло око мене… Ја и даље не могу да тврдим док се не уради вештачење да ли је то пало са моста или ме је неко гађао одозго. Ја сам одмах стао са стране након инцидента, изашао и нисам видео никога“, прича Оливер.

„То су била три комада бетона. Срећом, имао сам панорамску заштиту на крову где је пао један, јер да је нисам имао могао је да погоди мог сина, који је седео поред мене, директно у главу“, додаје он.

Истиче да је тај комад бетона који је ударио у панорамски део на корву био тежак око 5-6 килограма. Он је одмах након инцидента позвао Саобраћајну полицију која је дошла и сачинила извештај. Додаје и да ће против надлежних покренути поступке против надлежних.

 

Курир/Бета

Можда ти се свиди

Оставите коментар