Почетна » Обрадовићу уручена почасна чланска карта НУНС-а

Обрадовићу уручена почасна чланска карта НУНС-а

од admin
0 коментар

 

Њега и епидемиолога Зорана Радовановић недавно је Извршни одбор НУНС-а прогласио за почасне чланове, јер својим јавним ангажманом и сарадњом са новинарима и медијима доприносе остварењу циљева нашег удружења.

Генерална секретарка НУНС-а је подсетила да је Обрадовић ухапшен у септембру претпрошле године јер је медијима доставио документацију која указује на привилегован положај појединих приватних фирми у ваљевској фабрици оружја.

– Због свог храброг и часног поступка Александар и даље трпи последице, суспендован је и не дозвољава му се да ради свој посао поштено, али није одустао од борбе, прво за слободу, а потом и да пуна истина о догађајима у Крушику допре до јавности. Важно је рећи и да је Обрадовић независним новинарима, који свој посао раде часно и професионално, дао непроцењив материјал о пословању Крушика са повлашћеним фирмама, а и био је стално доступан за питања медија – нагласила је Тамара Филиповић – Стевановић.

Александар Обрадовић је изјавио да му је велико задовољство и част што је постао почасни члан НУНС-а.

– Новинари су имали велику улогу у целом мом случају и питање је како би се све завршило да није било њих који су пренели информације и касније помно пратили мој случај. Још једном захваљујем на овом вредном признању – изјавио је Обрадовић након што је примио почасну чланску карту и плакету НУНС-а.

Уручењу су присуствовали и Вук Цвијић, новинар НИН-а и члан Надзорног одбора НУНС-а, и Бранислав Гута Грубачки, оснивач и председник Покрета „Нови оптимизам“.

НУНС, 24. март 2021.

Можда ти се свиди

Оставите коментар