Почетна » ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА До недеље лето, па право у зиму

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА До недеље лето, па право у зиму

од admin
0 коментар

Метеоролози за наредна два дана најављују топло време за ово доба године, средином наредне седмице снег на планинама

У наредних недељу дана имаћемо и лето и зиму. Као и јуче и следећа два дана биће изузетно топла за ово доба године, понегде ће бити и близу 30 степени, а средином следеће недеље температуре ће пасти до 10. подеока! Посебно хладно биће у уторак, среду и четвртак, кад се очекује снег на планинама.

После магловитог јутра, како метеоролози кажу, данас током дана биће претежно сунчано и топло за ово доба године. Очекиване температуре су од 24 до 28 степени Целзијусових.

У Београду ће данас бити неочекивано топло за ово доба године, а највиша дневна ићи ће до 26. подеока. Лепо и сунчано биће и у Војводини, Нишу и Ужичком региону. На Златибору и Тари биће око 20 степени, а на приморју до 27 целзијуса.

– У недељу остаје топло за ово доба године и сунчано пре подне, а по подне се очекује развој облака на западу и југозападу где је могућа киша и локални пљускови – кажу у „Метеосу“. – Касније по подне и крајем дана је могућа местимична киша и понеки пљусак и у осталим деловима Србије. Од понедељка следи свакодневни пад температуре и све хладније време. Јако захлађење ће средином седмице донети и први снег ове јесени на планинама изнад 1.200 метара надморске висине. У нижим пределима падаће повремено киша, а од среде максималне температуре биће само мало изнад 10. подеока.

Б. Ца.     Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар