Почетна » БАКА МИЛИЦЕ, КОЛИКО ПАРЧЕ ДА ВАМ ИСЕЧЕМ: Председник Вучић се латио торте, а ево шта му је пензионерка одговорила

БАКА МИЛИЦЕ, КОЛИКО ПАРЧЕ ДА ВАМ ИСЕЧЕМ: Председник Вучић се латио торте, а ево шта му је пензионерка одговорила

од admin
0 коментар

Милица Живић, Београђанка, која већ десет година борави у Геронтолошком центру на Вождовцу, прославила је 97. рођендан у присуству председника Републике Александра Вучића кога, како каже, веома цени јер се бори за Србију.

Бака Милица каже да је била почаствована и јако узбуђена због доласка Вучића.

„Драго ми што је присуствовао мом рођендану, могу да вам кажем да сам била узбуђена, ево и сад сам узбуђена док вам причам. Нисам се надала да ће баш он доћи јер полазим од тога да код никог није био. То је велика част да председник државе одвоји време и посети једног старог пензионера“, каже кроз осмех бака Милица.

Вучић је баки Милици исекао и слављеничку торту:

Питао ме је: „Милице, колико парче да Вам исечем?“. Ја сам му рекла: „Солидно“.

Милица не сакрива одушевљење што јој је председник посветио време и што је могла да поразговара са њим.

– Питао ме је о пореклу, када сам рођена, шта волим да радим у Дому за старе… Рекла сам му да волим да читам, да ми је овде добро и да имам добру негу, почевши од управника до спремачице, сви су добри и фини – каже Милица.

За председника има само речи хвале. Сматра да је једини који може да помогне Србији. Код њега цени то што се бори подједнако и за младе и за старе и додаје да му жели пуно здравља и успеха.

Бака Милица је испричала и због чега је решила да дође да живи у Дому за старе:

– После смрти супруга осам година сам живела сама на Вождовцу. Кад сам схватила да више не могу сама одлучила сам да се обезбедим и решила сам да дођем у Дом за старе. Имала сам дивне комшије који су ми помагали, али нисам желела никоме да будем на терету.

За себе каже да је у младости имала много удварача. Родитељи, међутим, нису дозволили да се уда за било кога, већ су чекали да наиђе права прилика.

„Када сам била млада била сам права лепотица, не само на Вождовцу, знало се за моју лепоту и шире. Многи су ме желели за снајку, али сам сачекала праву прилику“, сетно се присетила бака Милица.

Сада свој живот у Дому дели са цимерком, за коју каже да је стрпљива и добра према њој, али и додаје да цимерка мора да је слуша, јер је она старија.

Бака Милица наводи да је читање опушта, али не воли књиге са ситним словима јер је очи издају. Тренутно чита роман Агате Кристи.

„Само мало да боље видим и чујем и да све остане овако биће супер“, каже Милица и напомиње да је доста живела.

Поклоне које је добила од председника Вучића чува под кључем и каже да тако мора јер је то сада њено једино благо. Зна да нико неће да јој узме, али ипак за њу су поклони вредни и мора добро да их чува.

Милица је на поклон од председника Вучића добила ешарпу и књигу „Београд вечити град“ Александра Диклића са посветом:

– Драгој Милици желим добро здравље и много среће и успеха.

Бака Милица напомиње да је посебно срећна што је председник даривао Дом за старе санитетом.

„Сад имамо свој санитет и не морамо да тражимо од других“, каже Милица и напомиње да жели да се возило што мање користи.

Курир.рс/Србијаданас

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар