Почетна » РЕМ покренуо поступак против Пинка због откривања идентитета малолетника

РЕМ покренуо поступак против Пинка због откривања идентитета малолетника

од admin
0 коментар

 

Да ли је телевизија Пинк повредила Правилник о о заштити права малолетника у области пружања медијских услуга приказивањем спорног снимка биће одлучено на следећој седници РЕМ-а. Како би се изјаснили о овом случају, на њу су позвани и представници Пинка. А исход овог поступка знаће се после расправе и гласања чланова Савета РЕМ-а.

Овај случај нашао се на седници Савета РЕМ-а након што је његова чланица Вишња Аранђеловић затражила од стручне службе да уради анализу случаја јер је на Пинку у емисији Хит твит 12. јула ове године приказан снимак испитивања малолетног детета које је учествовало у демонстрацијама у Београду.

У том снимку гледаоци су у емисији уживо чули име детета, из ког је насеља, а види се и његова физичка конструкција. Једино је на снимку било заштићено лице тог 14-годишњака.

Водитељка те емисије Верица Брадић рекла је у емисији Хит твит, у којој је иначе једини гост био председник Србије Александар Вучић, да су „успели да дођу до снимка“ који објашњава да је међу „хулиганима који су разбијали камере и прозоре“ Скупштине Србије било и малолетника. Она је раније УНС-у рекла да не види ништа спорно у његовом емитовању.

На питање на који начин је телевизија Пинк дошла до снимка Брадићева је тада рекла да ће „морати да пита сараднике“ како су га добили.

УНС/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар