Почетна » РЕМ: Прва и О2 263 пута прекршили Закон о оглашавању

РЕМ: Прва и О2 263 пута прекршили Закон о оглашавању

од admin
0 коментар

 

Захтев за покретање прекршајног поступка РЕМ-а против ТВ Прве поднет је зато што је у телевизијском програму било 157 прекршаја Закона о оглашавању.

РЕМ је уочио и непримерено појављивање пласираног производа, у забавним емисијама ТВ Прве „Практична жена“, „Радна акција“, „Звезде Гранда: Специјал“ “150 минута” и „Никад није касно“.

Информативна емисија Вести и забавна емисија „Последњи ловац на вештице“ прекинуте су због ТВ оглашавања, односно ТВ продаје пре истека тридесетоминутног периода, што је противно Закону о оглашавању, наводи РЕМ у захтеву за покретање прекршајног поступка против ТВ Прве.

Захтев за покретање прекршајног поступка против Радио-дифузног предузећа Б92 а.д, власника телевизије О2, РЕМ је поднео због 106 прекршаја Закона о оглашавању.

РЕМ у захтеву наводи да су, информативна емисија Вести и забавне емисије – играни филмови „Ђаво“, „Спасилац“, „Добродошли у џунглу“, „Инстинкт“ „Свемирски војници“ „Легенда“ и „Пороци Мајамија“, прекинути због ТВ оглашавања, односно ТВ продаје пре истека тридесетоминутног периода.

РЕМ у захтеву је навео и да је О2, као и ТВ Прва, прекршио Закон у коме је прописано да „у оквиру једног пуног сата емитованог програма комерцијалних пружалаца медијске услуге, ТВ оглашавање и ТВ продаја не могу заузимати више од 20 одсто времена…у оквиру једног пуног сата“.

Данас Онлине

Можда ти се свиди

Оставите коментар