Почетна » Рад недељом у Србији: АСНС непријатно изненађен изјавом Вучића

Рад недељом у Србији: АСНС непријатно изненађен изјавом Вучића

од admin
0 коментар

 

„Запослени у трговинама Делез, Меркатор, ДИС, Универекспорт, Мали трговци Новог Сада и сви остали, њих 200.000 не могу да верују, да се председник безрезервно ставља у заштиту крупног капитала и профита, а да нема ни мало саосећања према својим грађанима“, наводи се у саопштењу Гранског синдиката трговине АСНС.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је јуче да не треба спречавати рад недељом јер се та забрана није показала добром у Црној Гори и Хрватској, а „да се зна како се плаћа рад тим даном“.

АСНС је подсетио Вучића да радници у трговини раде за 30.000 динара и да им, за разлику од већине грађана Србије, недеља, државни или верски празник нису нерадни дани, као и да раде прековремено, а да им се то не плаћа.

Додаје се да рад недељом није плаћен више, а да је по Закону о раду то дан као и сваки други.

„Зато се председниче нико не бори да тај дан проведе на радном месту“, наводи се у саопштењу.

Истиче се да није довољно да се Вучић само декларативно залаже за породицу, децу и повећање наталитета јер „то никада није дало резултат“.

„Поражавајуће је за градјане Србије, што је наш председник против сваке иницијативе која би за последицу имала побољшање положаја запослених. Зато и не чуди што је председник замерио министру рада Зорану Дјордјевићу уводјење клизног радног времена“, оценио је тај синдикат.

 Бета/Данас

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар