Почетна » УНС: Осећај да нису безбедни угрожава рад новинара Жиг инфа

УНС: Осећај да нису безбедни угрожава рад новинара Жиг инфа

од admin
0 коментар

 

Из разговора са уредником Жељком Маторчевићем и сарадником Миланом Јовановићем из Жиг инфа УНС је сазнао да обојица страхују за своју безбедност, поготово јер се 9. октобра навршава три године од пребијања Маторчевића за које нико није одговарао, као и да одговорни за паљење Јовановићеве куће нису правоснажно осуђени.

Маторчевић и Јовановић сматрају да се ствара атмосфера у којој би неко могао да их нападне јер их локална власт означава као редакцију која се служи „лажима“, којој „све добре ствари које уради општина Гроцка сметају“, као и да покушавају да „укаљају углед председника и саме општине“.

„Када долази овакво таргетирање шта значи некоме да ме опет пребије. Ко гарантује да неко неће опет да учини исто. Бојим се.“, рекао је Маторчевић УНС-у.

УНС позива носиоце власти у Гроцкој да се служе саморегулаторним и законским механизмима, да упуте деманти, обрате се Савету за штампу и у крајњој линији суду уколико сматрају да су неистине о њиховом раду објављене у медијима.

УНС упозорава да власт у овој београдској општини не може а да не буде свесна тешких последица које су због свог рада претрпели новинари Жиг инфа и да ни на који начин не треба да увредљивим квалификацијама подстичу могућност да било ко угрози безбедност новинара ове локалне редакције.

УНС

Можда ти се свиди

Оставите коментар