Почетна » Шумадијски ратари радикализовали протест, блокиран излаз на аутопут

Шумадијски ратари радикализовали протест, блокиран излаз на аутопут

од Други Пишу
0 коментар

Пољопривредници, који трећи дан блокирају брзу саобраћајницу Крагујевац-Баточина, на раскрсници у општини Лапово, код наплатне рампе аутопута Е 75, после синоћних вести о преговорима у Влади Србије додатно су блокирали излаз на аутопут, који је до јуче био отворен.

„Ми овде остајмо док не чујемо добре вести од наших колега из Војводине и осталих са преговора са Брнабић и Недимовићем. Све је више трактора из Баточине, Брзана, Лапова, Раче и Крагујевца овде код мотела Стражевица“, каже за Н1 Милан Милошевић, пољопривредник из Раче.

Сељаци су у 9:40 накратко отворили пут да војни шлепер са два возила „Милош“ прође пема Крагујевцу, а онда је опет све блокирано.

„Овде на 200 метара од аутопута, на раскрсници може да се колима прође старим путем од Лапова према Брзану и Јагодини. Саобраћајна полиција ради коректно свој посао, свака им част. Инцидената није било. Синоћ су се у Београду представници Владе и уљара понашали бахато, како нам преносе наше колеге преговарачи“, рекао је за Н1 Јован Голубовић, пољопривредник и професор средње школе у Рачи.

Сељаци на чворишту брзе саобраћајнице Крагујевац-Баточина и прилаза аутопуту Београд- Ниш, на подручју општине Лапово, су одлични да држе под блокадом ову раскрсницу, уз додатну радикализацију, у координацији са колегама из Војводине и Стига.

Милан Никић    Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар