Почетна » Продају се Матарушка и Богутовачка бања – почетна цена 1,8 милиона евра

Продају се Матарушка и Богутовачка бања – почетна цена 1,8 милиона евра

од admin
0 коментар

 Новог власника две бање – Матарушка и Богутовачка, требало би да добију 12. маја, када је – тачно у подне, заказано јавно надметање заинтересованих купаца у Агенцији за лиценцирање стечајних управника.

Привредно друштво које управља овим бањским лечилиштима продаје се као правно лице, а међу имовином се налазе три хотела: „Термал“ и „Жича“ у Матарушкој бањи и „Минерал“ у Богутовачкој бањи.

„Термал“ се, према подацима из управо објављеног јавног огласа, простире на 6.303 квадрата, укључујући приземље, пет спратова и поткровље. У хотелу „Жича“ бањи припада (уз половину подрума), само трећи спрат површине од 400 квадрата.

Четвороспратни хотел „Минерал“ налази се у Богутовачкој бањи и има 3.045 квадрата.

На списку имовине су, између осталог и три виле у Матарушкој бањи укупне површине од 1.098 квадрата.

Предузеће „Матарушка и Богутовачка бања“ у стечају је од 1. септембра 2016. године.

Према подацима из завршних рачуна за 2020. годину, ово предузеће је пословало са губитком од 1,48 милиона динара. Сличан износ минуса – 1,40 милиона динара – остварен је и годину пре, током 2019. У години када је друштво отишло у стечај (2016.) остварен је губитак од 3,56 милиона динара.

У данас објављеном јавном огласу не наводе се детаљи о праву коришћења изворишта и термалне воде.

Стоји само да се међу најважнијом имовином налазе и објекти здравства „Старо купатило“ – површине 595 квадрата, „Ново купатило“ – 332 квадрата у Матарушкој бањи, и „Старо купатило“ у Богутовачкој бањи од 189 квадрата које је изграђено – без одобрења за градњу.

Детаљи о продаји Матарушке и Богутовачке бање наведени су и на порталу еКапија.

Даниела Илић Красић   Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар